Bain & Company partner Jenny Davis-Peccoud versterkt Amsterdam kantoor

23 februari 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jenny Davis-Peccoud, Bain & Company’s EMEA leider van de Organization praktijk en wereldwijde leider van de Sustainability & Corporate Responsibility tak, is naar Amsterdam verhuisd om het Nederlandse partnerteam te versterken.

De nieuwe partner van de Nederlandse vestiging deed bij Bain & Company al meer dan twee decennia aan management consulting-ervaring op, die ze nu met zich meebrengt naar het Amsterdamse kantoor. Ze sloot zich in 1992 aan bij het bureau, dat zijn hoofdkantoor heeft in de VS. Dit nadat ze in Washington, DC haar bachelor Frans behaalde aan de Georgetown University. Aan deze graad voegde ze in 1997 nog een master in Business Administration (MBA) toe, die ze ‘with distinction’ voltooide aan de Harvard Business School. 

Gedurende haar tijd bij Bain heeft Davis-Peccoud diverse leidinggevende rollen vervuld, waaronder haar huidige positie als leider is van de praktijkgroep Organization voor de EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika). Deze afdeling richt zich op onder meer op het helpen van klanten bij het organiseren van hun structuur en personeel, het opbouwen van een sterke prestatiecultuur, het omarmen van nieuwe werkwijzen zoals agile en het ervoor zorgen dat hun organisaties een aangenamere plek vormen om te werken. 

Davis-Peccoud zelf richt zich op organisatieontwerp, cultuurtransformatie, beslissingseffectiviteit en kwesties omtrent veranderleiderschap. Hierbij bedient ze opdrachtgevers uit diverse sectoren. Naast haar werkzaamheden voor klanten, heeft ze diverse publicaties over deze thema’s op haar naam staan. Haar artikelen zijn onder meer verschenen in uitgaves als Harvard Business Review (HBR) en Forbes, terwijl ze daarnaast een belangrijke bijdrage leverde aan Bain’s boek ‘Decide & Deliver: Five steps to breakthrough performance in your organization’.Jenny Davis-Peccoud - Partner bij Bain Amsterdam

In 2011 richtte Davis-Peccoud Bains internationale Sustainability & Corporate Responsibility praktijk op, waar ze wereldwijd de leiding over heeft. Deze afdeling werkt samen met klanten om te zorgen voor impactvolle verandering en het behalen van een maximaal rendement uit de mogelijkheden die voor het grijpen liggen op het gebied van sociaal en duurzaam ondernemen. Naast dat ze klanten adviseert over hoe sociale en milieu-gerelateerde kwesties kunnen worden aangepakt, stuurt ze ook de onderzoeksinspanningen van Bain aan rond thema’s als verandermanagement in relatie tot duurzaamheidsprogramma’s en het betrekken van werknemers in duurzaamheidsinspanningen. Haar werk op dit gebied is gepubliceerd in onder meer de Wall Street Journal, Huffington Post en HBR.

Uit een van de onderzoeken die het afgelopen jaar onder haar leiding werden gehouden door Bains Sustainability & Corporate Responsibility-team, kwam naar voren dat – ondanks alle goede intenties – duurzaamheidstransformaties nog altijd erg moeilijk realiseerbaar zijn. Op basis van een analyse van meer dan 300 duurzaamheidstrajecten, concludeerden de onderzoekers dat slechts 2% van de transities het vooraf gestelde doel wisten te behalen of overtreffen. Ondersteuning vanuit de top en betrokkenheid van de werknemers werden geïdentificeerd als de belangrijkste factoren voor succes. Bain is zelf een van de bedrijven die wel succesvol een duurzaamheidslag heeft gemaakt en behaalde het afgelopen jaar weer een 100% CarbonNeutral’-bedrijfscertificatie van Natural Capital Partners.

Onder meer op basis van dergelijke inzichten, behoort de research praktijk van Bain volgens analisten wereldwijde tot de top vijftig denktanks. Deze prestatie is een van de drijvende krachten achter Bains toelating tot het strategische partnerprogramma van de World Economic Forum (WEF) – een privilege dat is voorbehouden aan een selecte groep van 100 internationaal leidende bedrijven. Naast Bain maken ook rivalen McKinsey & Company, The Boston Consulting Group, A.T. Kearney en de Big Four deel uit van dit exclusieve gezelschap.

Bain & Company | Amsterdam

De komst van Davis-Peccoud – die hiervoor werkte vanuit de Bain-kantoren in Londen en Boston – versterkt het senior team van het Amsterdamse filiaal van Bain, dat vorig jaar werd uitgeroepen tot Nederlands beste werkgever. Het Amsterdamse kantoor van Bain, dat in 1998 werd opgericht, staat onder de leiding van de Canadees Stephen Bertrand, die in 2014 verhuisde naar de Nederlandse hoofdstad. Andere partners van de vestiging zijn onder meer Lennert Spek, Fleur van Beem, Michael Jongeneel, Robert Oushoorn, Jeroen Hegge, Allard Vegter, Bianca Bax, Veronique Pauwels en Marc Lino.

Bain werd in 1973 opgericht door William Bain Junior, wiens recente overlijden zorgde voor vele eerbetuigingen vanuit het bedrijfsleven en de politiek. De onderneming behoort wereldwijd tot de top van de adviesbureaus op het gebied van strategie en management. De internationale organisatie beschikt over 55 kantoren in 36 landen en zal vanaf 1 maart 2018 worden geleid door Manny Maceda, waarbij de EMEA-regio onder het bestuur staat van de in Londen gevestigde partner Paul Meehan.