Stephen Bertrand topman Bain & Company Amsterdam

14 december 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bain & Company heeft recent een nieuwe Managing Director in Nederland aangesteld: Stephen Bertrand. De van origine Canadese strategieadviseur maakt de overstap van het Bain kantoor in London, waar hij als partner actief was. Bertrand volgt Geert van Engelen op, die sinds medio 2009 aan het roer stond van de Amsterdamse praktijk.

Stephen Bertrand werkt al bijna 20 jaar voor Bain & Company, een wereldwijd management adviesbureau. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest in de bankensector in Canada en Bermuda, voegde hij zich in 1998 bij Bain in de Verenigde Staten. Gedurende zijn tijd bij het consultancybureau adviseerde hij diverse klanten in bedrijfs- en business unit strategie, kostenreductie, verkoopeffectiviteit, pricing, en organisatieontwerp.

Daarnaast heeft Bertrand ervaring in meerjarige transformaties en turnarounds, en is hij betrokken geweest bij fusies & overnametrajecten. Hij richt zich vooral op bedrijven in de telecom en technologie sectoren – Bertrand leidt leidt tevens de Technologiepraktijk voor EMEA. Bertrand behaalde een MBA aan de Universiteit van Western Ontario (met de onderscheiding ‘gold medalist’), en een M.Sc. en B.Sc. (Hon.) in moleculaire biologie aan de Universiteit van Ottawa (‘magna cum laude’).

Stephen Bertrand, Managing Director at Bain & Company

Na jaren als partner gewerkt te hebben bij Bain & Company in onder meer San Francisco, Sydney en London, is Bertrand recent aangesteld als Managing Director van het Nederlandse kantoor. Bain heeft sinds 2000 een vestiging in Nederland – daarmee was Bain een van de laatste van de grote strategy consulting bureaus die ons land betrad – inmiddels heeft het met zo’n 100 consultants een top-3 positie in de strategische adviesmarkt.

Aan Bertrand de taak om het Amsterdamse kantoor door de “volgende groeifase te leiden”, aldus Bain, een verantwoordelijk waarvoor hij volgens EMEA hoofd Paul Meehan geknipt is: “Stephen heeft meer dan tien jaar ervaring als strategieadviseur bij bedrijven in heel Europa. Wij vertrouwen erop dat bedrijven die zoeken naar blijvende groei kunnen bouwen op zijn ervaring en leiderschap.”

Nederland is overigens niet helemaal nieuw voor Bertrand, eerder werkte hij al twee jaar als partner in Amsterdam, tussen 2007 en 2009. Naast het leiden van de dienstverlening naar de markt toe wordt Bertrand verantwoordelijk voor de interne bedrijfsvoering, waaronder marketing, recruitment en het management van de consultants en professionele staf. “Ik ben verheugd om weer terug te zijn in Nederland en deze uitdaging aan te gaan met het talentvolle team in Amsterdam. Ik kijk ernaar uit om met elkaar een volgende groeifase in te gaan in de aantrekkelijke maar uitdagende Nederlandse adviesmarkt en onze klanten te helpen hun volle potentieel te bereiken”, aldus Bertrand.

Bertrand volgt Geert van Engelen op, die volgens Meehan een “buitengewone prestatie heeft geleverd in de afgelopen vijf jaar”. Van Engelen blijft actief binnen het consultancybureau, en gaat zich weer toeleggen op het aansturen van klantenteams.

Voor Bain Amsterdam is Bertrand de tweede senior partner die de overstap maakt van London in korte tijd. In oktober vorig jaar werd het partner team versterkt met de Brit Richard Jackson, die fungeert als co-head van Bain’s fusie- en overnamepraktijk in de EMEA regio.

* McKinsey & Company was in 1964 de eerste strategieadviseur die een kantoor opende in Nederland. Daarna volgden A.T. Kearney (1972), Booz Allen Hamilton (1983) [later Booz & Company, nu Strategy&], OC&C Strategy Consultants (1992) en Boston Consulting Group (1993).