Fakton voegt zes professionals toe aan consultancypraktijk

21 februari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rotterdams vastgoedadviesbureau Fakton heeft zijn team versterkt met zes nieuwe professionals: Paul van der Geer en Rob Out (beiden aangesteld in de rol van Senior Consultant), Marc den Hollander, Billy Chan en Marnix Uri (Consultants) en ten slotte Tim van der Zaan (Trainee Consultant).

Paul van der Geer heeft meer dan twintig jaar ervaring op het snijvlak van complexe vastgoedwaarderingsvraagstukken. Gedurende zijn loopbaan heeft hij vooral in de rol van Senior Taxateur gewerkt voor zowel vastgoedpartijen – waaronder vastgoedadviseur Cushman & Wakefield en RSP makelaars – als voor vastgoedfinancier FGH-Bank, waar hij zo’n twaalf jaar actief is geweest in verschillende functies. Als Teamleider Taxaties gaf hij bij FGH Bank onder meer leiding aan een team van taxateurs en bouwkundigen, terwijl hij als Senior Taxateur gespecialiseerd was in onder andere het taxeren van commercieel vastgoed, portefeuille-analyses en het opleiden van junior en medior taxateurs.

Bij Fakton, een vastgoedadviesbureau gespecialiseerd in financiële-, strategische en ontwikkelvraagstukken in het domein van ruimte en vastgoed, is Van der Geer aangesteld als Senior Consultant/Taxateur Grootzakelijk vastgoed.

Ook Rob Out is bij Fakton sinds enige tijd actief als Senior Consultant. Hij is een professional met jarenlange ervaring op het gebied van onder meer woningbouwontwikkeling, integrale gebiedsontwikkeling, architectuur en optimalisatieprogramma’s. Out is onder meer afkomstig van Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, Bokx Vastgoed en Ecorys, waar hij een Senior Consultant-rol vervulde.

Paul van der Geer, Rob Out, Marc den Hollander, Billy Chan, Marnix Uri Tim van der Zaan

Marc den Hollander heeft ruime ervaring als vastgoedeconoom en (junior) adviseur, rollen die hij de afgelopen zeven jaar bij woningcorporatie Havensteder heeft mogen vervullen. In 2016 rondde Den Hollander zijn opleiding in Assetmanagement af aan de Amsterdam School of Real Estate. Hij kan bogen op uitgebreide kennis op het gebied van onder meer hold/sell analyses, assetmanagement en complexgewijze verkoop. De kennis zet hij nu in bij Fakton, waar hij sinds september als Consultant is aangesteld.

Billy Chan is hiervoor enkele jaren actief geweest als Accountmanager Bijzonder Beheer bij Syntrus Achmea en als Financieel Analist bij Heston Finance Group. Ook was hij werkzaam voor gemeente Westland. Eerder, in 2010, behaalde Chan een master in Real Estate aan de University of Greenwich. Als Consultant bij Fakton houdt Chan zich sinds zijn start afgelopen december onder meer bezig met bedrijfswaarderingen en vastgoed/gebiedsontwikkeling.

Marnix Uri heeft gedurende zijn masteropleiding in Real Estate Finance aan de Rijkuniversiteit Groningen, voltooid in 2017, stage gelopen bij Ortec Finance, een rol waarin hij advies gaf aan woningcorporaties op het gebied van vastgoedwaardering en portefeuillesturing. In zijn nieuwe functie als Consultant bij Fakton is hij betrokken bij projecten met een focus op het financieel structureren van vastgoed- en gebiedsontwikkelingen.

Tim van der Zaan startte in december als Trainee Consultant bij Fakton. Afgelopen jaar rondde hij zijn master in Business Analytics & Quantitative Marketing af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en eerder zijn bachelor in Econometrie aan diezelfde universiteit. Tijdens zijn master liep hij onder meer stage bij Hypercube, een specialist in business analytics.