Marnix Pilon verruilt Improven voor voetbaladviseur NMC Bright

22 december 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Young professional Marnix Pilon is gestart als Consultant Sport bij NMC Bright, een adviesspecialist op het gebied van sport. Hiervoor werkte hij voor adviesbureau Improven.

Nadat Marnix Pilon in 2012 als bedrijfskundige afstudeerde (VU Amsterdam), werkte hij achtereenvolgens voor SciSports en de KNVB. Na zo’n 1,5 jaar verliet hij de sportsector en verruilde deze voor de adviesbranche, waar hij ervaring opdeed bij het UWV (Financieel Economische Zaken) en bij Improven. Gelet op zijn achtergrond, enerzijds sport en anderzijds consultancy, is de stap van Pilon naar een sportgericht adviesbureau (NMC Bright) een zeer passende.

NMC Bright is in 2013 opgericht als dochterbedrijf door de zakelijk dienstverlener New Monday. Het doel was een adviestak te creëren die zich in het bijzonder bekommert om de sportsector. Wouter Kuperus, medeoprichter en CEO van het bureau, is van mening dat de oprichting van NMC Bright, en daarmee de afsplitsing van New Monday, een noodzakelijkheid betrof. Want, zo stelt de CEO, louter door focus bereikt men doelen.Marnix PilonVoor NMC Bright is de menselijke factor binnen het geven van advies van cruciaal belang. Een verandering binnen een organisatie kan enkel worden bewerkstelligd indien haar medewerkers hier draagvlak voor creëren. Zulke bereidheid vormt NMC Bright door mensen te verbinden op basis van heldere communicatie en informatie. Op die manier kan een organisatie zich terdege en natuurlijk ontwikkelen om op die wijze concrete resultaten te behalen.

De visie van Pilon sluit daar naadloos bij aan: “In mijn werkzaamheden ben ik resultaatgericht en houd ik rekening met het menselijke perspectief. Vanuit mijn eerdere werkzaamheden heb ik ervaring opgedaan met advisering, projectmanagement en het verbeteren van organisaties.”

Veel van Pilon’s aanstaande taken betreffen analyses van sportorganisaties, waaruit vanzelfsprekend verbeterpunten volgen. Zo bracht het adviesbureau eerder bijvoorbeeld de opmars van kunstgras in jeugdopleidingen profvoetbal in kaart. Pilon zal zich met name storten op de uitvoering van het Kwaliteit & Performance Programma voor jeugdopleidingen in het amateurvoetbal. Voor een tweede keer werkt de ambitieuze jongeling dan samen met KNVB, ditmaal in dienst van derden. Een gelukkig huwelijk lijkt gesloten tussen Marnix Pilon en NMC Bright.