Duncan Eduard en Guido Rooijackers beste midmarket overnameadviseurs

08 december 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Duncan Eduard van IRIS Corporate Finance en Guido Rooijackers van Sman Business Value mogen zich volgens hun collega’s in het vak de beste overnameadviseurs van het afgelopen jaar noemen.

Voor het derde jaar op rij organiseerde overnameplatform Brookz dit jaar de F&O (Fusies & Overnames) Awards. De prijsuitreiking kent winnaars in twee categorieën: Overnameadviseur van het Jaar en Business Valuator van het Jaar. In totaal waren zo’n twintig adviseurs genomineerd voor de twee prijzen – aan de verkiezing deden volgens de initiatiefnemer ruim 1.200 fusie- en overnameadviseurs mee.

Afgelopen woensdag vond in Hotel Houten de prijsuitreiking plaats. De prijs voor beste overnameadviseur ging naar Duncan Eduard, de oprichter van IRIS Corporate Finance. “Duncan is al twintig jaar actief in het vak en timmert sinds 2009 zeer ambitieus aan de weg met zijn eigen fusie & overnamekantoor. Dit jaar was IRIS Corporate Finance betrokken bij tien mooie verkooptransacties en is daarmee een niet meer weg te denken speler in de Nederlandse middenmarkt geworden,” aldus Peter Rikhof, hoofdredacteur van overnameplatform Brookz. IRIS Corporate Finance richt zich op transacties tussen de €1 miljoen en €70 miljoen.

Duncan Eduard en Guido Rooijackers beste midmarket overnameadviseurs

Guido Rooijackers, partner bij Sman Business Value, wist de award voor Business Valuator van het Jaar in de wacht te slepen. Rooijackers is een expert op het gebied van waardebepaling en wordt regelmatig ingezet als (gerechtelijk) deskundige bij ondernemingswaarderingen en economische schadebepalingen, onder andere voor de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam en de Nederlandse Zorgautoriteit.

Eduard en Rooijackers volgen Friso Kuipers van AenF Partners en Chris Denneboom van ValuePro Bedrijfswaardering & Advies op. Bij de beoordeling voor de individuele prijzen is door de jury gekeken naar het aantal transacties en de complexiteit daarvan, de zichtbaarheid van de adviseur in de markt en zijn bijdrage aan het vak. 

De Lifetime Achievement award – een erkenning voor een buitengewone inzet en bijdrage aan het fusie- en overnamevak – is dit jaar uitgereikt aan Paul de Blok van RSM en Ad Strijbosch van De Overname Adviseur. In 2016 ging deze erkenning naar Albert Koops van BDO en Harry Helwegen van Diligence

De F&O Awards van Brookz richten zicht met name op dealmakers actief in het midmarket-segment, een sector die een stijgende lijn laat zien in het aantal bedrijfsverkopen. Op 14 december vinden de jaarlijkse ‘M&A Awards’ van Alex van Groningen plaats – deze awarduitreiking richt zich vooral op dealmakers actief in het largecap- en corporate-segment. 

Gerelateerd: De belangrijkste M&A consultants en bankiers van H1 2017.