MVP expert Marcel Alberts als consultant aan de slag bij Centric

30 november 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Centric heeft begin deze maand Marcel Alberts binnen zijn team verwelkomd. Alberts, die in het bezit is van een Most Valuable Professional (MVP)-status voor Office 365, maakt de overstap van Valid en sluit zich aan bij de Infrastructure Professionals-praktijk van de ICT-dienstverlener. 

Marcel Alberts kan bogen op meer dan twintig jaar aan ervaring op het snijvlak van ICT, projectmanagement en consultancy. De afgelopen drie jaar was hij werkzaam voor Valid, een ICT-dienstverlener met ongeveer 300 professionals. In de rol van projectleider begeleidde hij Office 366- en SharePoint-implementaties bij klanten van Valid, waaronder een grote Office 365-uitrol bij VodafoneZiggo, waar hij momenteel nog altijd actief is. Volgend op de fusie tussen Ziggo en Vodafone, besloot VodafoneZiggo om een nieuwe intranetoplossing in gebruik te nemen, die werknemers van beide bedrijven met elkaar verbindt. Zowel Ziggo als Vodafone beschikten al over een volledig eigen intranet, maar het integreren daarvan zou veel te veel tijd hebben gekost.

En dus werd gekozen om de cloudoplossing van Office 365 in te voeren. Alberts is als Projectmanager User Adoption betrokken bij de implementatie en is verantwoordelijk voor de ingebruikname van het intranet. Inmiddels is de eerste versie van het intranet opgeleverd en wordt deze door de meer dan 8.000 medewerkers van het gefuseerde bedrijf gebruikt. De komende maanden wordt verder gewerkt aan verbeteringen en uitbreidingen. 

in de periode voorafgaande aan zijn rol bij Valid, werkte Alberts voor verschillende ICT-bureaus, waaronder Attero, Itelligence, Giraffe, BT Global Services, Sylis en Nobel van Dijk & Partners. Bij al deze bedrijven was hij werkzaam op het snijvlak van ICT, software en bedrijfstransformaties en vervulde hij rollen gericht op projectmanagement, consultancy, pre-sales, service delivery management en applicatiebeheer. “De projecten waar ik een rol in heb gespeeld waren sterk gerelateerd aan strategische businessdoelen, welke voornamelijk met technologie gerealiseerd werden”, aldus Alberts. Hij heeft met name ervaring opgebouwd in de sectoren telecom, industrie, financieel, educatie, afval en zakelijke dienstverlening. 

Marcel Alberts, Consultant Office 365 / SharePoint. Centric

Voortbouwend op zijn expertise in het vak en op de twee kennisinitiatieven die hij leidt (Cloudhulp.nl en 365forall.com), werd Alberts eerder dit jaar door Microsoft benoemd tot een Most Valuable Professional* (MVP) in het 365 domein. 365forall.com is uitgegroeid tot een kennisplatform voor professionals gespecialiseerd in Microsoftproducten en voorziet gebruikers en technische experts van tips en best practices.

“Verder maak ik video’s en infographics over Office 365, breng ik veel tijd door op fora en bezoek ik regelmatig kennisevents”, zegt Alberts. Zo trad hij op 11 november op als spreker tijdens SharePoint Saturday in Oslo en is hij in 2018 een van de kanshebber om te spreken tijdens SharePoint Saturday Helsinki en de European Collaboration Summit in Mainz.

Centric

Begin november is Alberts als Consultant Office 365 in dienst getreden bij Centric, met 4.500 professionals in dienst een van de grootste ICT-dienstverleners van ons land. “Mijn doel is om mijn enthousiasme over Office 365 te delen en helder te maken wat Office 365 is en wat je ermee kunt. Daarvoor ga ik met klanten en prospects om tafel en verbind ik me aan Craft (het groeiprogramma van Centric voor IT’ers, red.). Ook neem ik deel aan de kennisgroepen van Centric, zoals het Expertise Center. Ik kijk ernaar uit!”

Centric laat weten verheugd te zijn met de nieuwe aanwinst. Alberts is na Timmy Kokke, een lead developer die sinds begin 2013 werkzaam is bij Centric, de tweede MVP voor de ICT-dienstverlener. 

* Experts krijgen van Microsoft de MVP-status als zij buitengewone technische expertise hebben en actief hun kennis delen binnen de technische gemeenschap.