VU ACMC organiseert Jubileum Symposium in Amsterdam ArenA

01 november 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Dit jaar viert de Executive Master Management Consulting (EMMC) haar vijfde lustrum. De afgelopen jaren hebben tientallen consultants de opleiding doorlopen, waarin ze zich de juiste methodologieën, tools en mindset eigen hebben gemaakt voor een toekomstige rol in het consultancydomein. Om deze mijlpaal te vieren organiseert de Vrije Universiteit Amsterdam eind november een speciaal jubileum symposium.

Het symposium zal plaatsvinden in de Amsterdam ArenA, thuishaven van Amsterdamse voetbalclub Ajax, maar ook een plek waar veel zakenevents, seminars en overige evenementen worden georganiseerd. De middag zal onder meer twee grote keynote presentaties omvatten – van Kees van Dijkhuizen, bestuursvoorzitter van ABN AMRO, en Ouke Arts, partner bij Thaesis en alumnus van EMMC. Van Dijkhuizen is sinds 2013 werkzaam bij de bank, waar hij als CFO werd aangesteld en eerder dit jaar Gerrit Zalm opvolgde als nieuwe CEO. Ouke Arts werkt inmiddels zeven jaar voor Thaesis en doorliep in 2007 met succes het Executive Master Management Consulting programma van de Vrije Universiteit (VU).

Zowel Van Dijkhuizen als Arts zal ingaan op de impact van digitalisering op ons denken, werken en organiseren. Van Dijkhuizen is bij ABN AMRO verantwoordelijk voor ABN’s grootste digitale transitie ooit – de bank wordt genoodzaakt om klanten continu te voorzien van de beste online en mobiele dienstverlening, terwijl Arts zich in zijn rol als adviseur dagelijks bezighoudt met het vertalen van strategieën naar digitale businessmodellen en de implementatie daarvan.

VU ACMC organiseert Jubileum Symposium rondom EMMC-opleiding in de Amsterdam ArenATen aanzien van de bijdragen van de twee keynotesprekers, laat organisator ACMC – het Amsterdam Center for Management Consulting* – weten: “We leven in een wereld van versnellende verandering, radicale technologische vernieuwing en sociale innovatie. Dat verandert ingrijpend hoe we denken, werken en organiseren. Nieuwe businessmodellen, groeiende databergen, pientere algoritmes en onstuitbaar toenemende interconnectiviteit stellen leiders en adviseurs in organisaties voor grote vragen. Hoe blijf je bijdragen aan organisatiesucces? Hoe vind je jezelf opnieuw uit? En hoe blijf je duurzaam relevant?”

Verder in het programma opgenomen zijn vijf verdiepingssessies, waarin de deelnemers zullen ingaan op thema’s als Design Thinking, Organisatie Transformatie en Innovatie. Frido Kraanen, Directeur Coöperatie en Duurzaamheid bij PGGM, zal een panelsessie leiden, waarin hij een rode draad aanbrengt in de verschillende zienswijzen die tijdens de dag worden behandeld.

Voor meer informatie over het evenement en de manier van inschrijven kan men terecht op de pagina VU EMMC Symposium 2017.

Het EMMC Jubileum Symposium 2017 wordt georganiseerd door het ACMC in samenwerking met de studenten van EMMC groep 25. Het EMMC-programma is bedoeld voor ervaren organisatieadviseurs (minimaal zeven jaar ervaring) die de ambitie hebben om een topadviseur te worden. Centraal in de opleiding staan vakmanschap, ondernemerschap en persoonlijk leiderschap – ‘skill development’ wordt gecombineerd met ‘business development’ in de praktijk.

* Het ACMC is een initiatief van de Vrije Universiteit Amsterdam, en al sinds 1991 actief in het opleiden van management consultants.