Laura Grob wordt docent van de Basisopleiding Management Consulting

02 februari 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Laura Grob is toegevoegd aan het team van de Basisopleiding Management Consulting van de Vrije Universiteit. Ze neemt de rol van Johann Wuestenberg over, die jarenlang als docent betrokken was bij de opleiding voor junior/medior organisatieadviseurs en consultants. 

De Basisopleiding Management Consulting (BMC) helpt consultants om te adviseren met impact. Ruim 500 professionals hebben deelgenomen aan het programma van de Amsterdam Center for Management Consulting (ACMC), een onderdeel van de Vrije Universiteit, waaronder consultants werkzaam bij adviesbureaus, interne adviseurs en veranderkundigen actief in zowel het publieke als private domein.

De opleiding, die twee maal drie dagen omvat en een doorlooptijd heeft van circa drie maanden, wordt verzorgd door een team van zes ervaren docenten met een trackrecord in consultancy en verandermanagement. Nieuw toegetreden tot de staf is Laura Grob, een organisatieadviseur, trainer en coach. Vanuit haar eigen onderneming Mindful Matters begeleidt ze al meer dan tien jaar leidinggevenden, teams en professionals bij complexe veranderprocessen. Thema’s waar ze zich in specialiseert zijn coachend leidinggeven, effectief communiceren, met plezier en resultaat samenwerken, professioneel adviseren en het versterken van eigenaarschap. 

“Daarbij combineer ik analyse met een praktijkgerichte aanpak en organisatiecontext met aandacht voor de persoon”, aldus Grob over haar werkwijze.Laura Grob wordt docent van de Basisopleiding Management Consulting

Het docentteam van de Basisopleiding Management Consulting bestaat verder uit Meindert Flikkema (programmadirecteur van de BMC opleiding), Onno Bouwmeester (Universitair Hoofddocent aan de Vrije Universiteit), Ludwig Hoeksema (voormalig directielid bij Berenschot) en Peter Tack (voormalig Managing Partner van een adviesbureau). 

Vertrekkend teamlid Johann Wuestenberg is sinds 2003 als docent verbonden aan de Vrije Universiteit. In zijn werkzaamheden als adviseur begeleidt hij complexe veranderingen zoals fusies en cultuurprojecten en werkt hij met teams/managers aan het vergroten van hun effectiviteit. Hij is daarnaast partner en bestuurslid van de Associatie voor Organisatie Ontwikkeling.

Op 23 april aanstaande gaat de tiende lichting van de zesdaagse Basisopleiding Management Consulting van start. Studenten van de vijfentwintigste lichting van de Executive Master Management Consulting (EMMC) opleiding van de VU organiseerden afgelopen november nog een speciaal Symposium over Digitale Transformatie.