Matthijs van Essen in dienst bij Beaufort Corporate Consulting

20 oktober 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Matthijs van Essen is begin deze maand als consultant in dienst getreden bij Beaufort Corporate Consulting.

Beaufort Corporate Consulting, een adviesbureau uit Nieuwegein dat zich bezig houdt met organisatieadvies, debt advisory en management diensten, en Matthijs van Essen zijn goede bekenden van elkaar. Tijdens zijn masterstudie Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen liep hij zo’n tien maanden stage bij Beaufort. Zijn scriptie richtte zich op het strategisch inzetten van vastgoed in de zorg.

Daarvoor studeerde Van Essen Nederlands Recht aan dezelfde universiteit. Zijn publicatie “Pandrecht en beslag op een octrooiaanvraag en hun lot na de toekenning van het octrooirecht”, die hij schreef in het kader van zijn afstuderen, werd goed ontvangen door de markt en werd begin dit jaar geplaatst in de eerste 2017-editie van Berichten Industriële Eigendom.

Matthijs van Essen, Consultant, Beaufort Corporate Consulting

Arthur van Midden, partner bij Beaufort Corporate Consulting, laat weten dat hij verheugd is met het feit dat Van Essen behouden blijft voor het bureau – hij beschrijft Van Essen als “een scherp analyticus die zijn analytisch vermogen en drive combineert om zaken voor elkaar te krijgen”.

Eerder dit jaar trok Beaufort Corporate Consulting Baker Tilly Berk partner Gerard Adriaanse aan, en in 2016 verbond onder meer voormalig bankier Joep van Bohemen zich aan het advieskantoor. Het team van Beaufort telt nu elf adviseurs, waaronder zes partners.