RGP neemt Duits interim- en projectmanagementbureau taskforce over

28 september 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

RGP heeft zijn aanwezigheid op de Duitse adviesmarkt aanzienlijk vergroot met de overname van taskforce – Management on Demand. Met de overname – waarvoor RGP een bedrag van ongeveer €6 miljoen heeft neergelegd – versterkt het Amerikaanse consultancybureau zijn Europese activiteiten met rond de 100 partners en managers, evenals een database met 800 interim-managers.

Het in 1996 opgerichte Resources Global Professionals (tegenwoordig RGP) zette in 2003 voor het eerst voet op Europees grondgebied met de overname van de Interim Management tak van EY in Nederland. Vanuit het Nederlandse kantoor heeft RGP zijn activiteiten verder uitgebreid naar elf andere Europese landen. De groei van het van oorsprong Amerikaanse consultancybureau was de afgelopen jaren voornamelijk organisch – de laatste grote overname van het bureau dateert uit 2008, toen RGP het Nederlandse actuarieel adviesbureau Domenica overnam.

Overname van taskforce

Met de overname van taskforce – Management on Demand, lijkt RGP de jarenlange strategie van organische groei achter zich te hebben gelaten. De overname van het Duitse interim- en projectmanagementbureau voegt zo’n honderd partners en associated managers toe aan de Duitse activiteiten van het consultancybureau. De Duitse tak van RGP beschikt over een team van ruim honderd consultants en een netwerk van meer dan 1.500 professionals. Zij worden vanuit het hoofdkantoor in Frankfurt* aangestuurd door Johan Werbrouck, een voormalig consultant voor Bain & Company en Roland Berger. De overname van het in 2007 opgerichte taskforce, zorgt bovendien voor een uitbreiding van het interim managementnetwerk met meer dan 800 managers met ervaring in bijna alle segmenten en vakgebieden.

Taskforce - An RGP Company

“De is een grote stap voor onze groeiende praktijk in Europa, aangezien taskforce een zeer sterk merk is op de Duitse adviesmarkt. Samen zullen we ons richten op het verder uitbouwen van dat merk, terwijl onze klanten kunnen profiteren van onze gezamenlijke capaciteit”, vertelt Mark Campbell, Senior Vice President van RGP in Europa.

Kate Duchene, President en CEO van RGP, voegt toe: “Op basis van de huidige economische vooruitzichten, geloven we dat er in Duitsland en de rest van de Europese markt steeds meer vraag zal komen naar het soort diensten dat RGP aanbiedt.” De diensten van het internationale consultancybureau omvatten onder meer accounting, finance, governance, risk en compliance management, corporate advies, strategische communicatie en restructuring, informatiemanagement, human capital, supply chain management en legal en regulatory advisering. “Zowel wij als het bestuur van taskforce geloven dat de diepgang en breedte van de expertise van RGP van toegevoegde waarde zal zijn voor de klanten van taskforce”, besluit Duchene.

Voor de overname heeft RGP een bedrag van circa €6 miljoen betaald, bestaande uit een combinatie van cash en aandelen. In 2016 boekte taskforce, dat is gevestigd in München en kantoren heeft in Düsseldorf en Münster, een omzet van ongeveer €12 miljoen. Onder de vleugels van RGP zal het bureau onder eigen merknaam actief blijven. Wel heeft de interim-management specialist de tagline ‘A RGP company’ aan zijn logo toegevoegd. Als onderdeel van de overnameovereenkomst, treden taskforce partners Jens Christophers en Lennart Koch toe tot het leiderschapsteam van RGP in Europa. Zij blijven als co-CEO’s verantwoordelijk voor taskforce, waarbij zij direct rapporteren aan Campbell.

* Naast de vestiging in Frankfurt, beschikt RGP over twee kleinere Duitse kantoren in Düsseldorf en München.