Nieuwe lichting Bostec Young Professionals programma gestart

27 september 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Niels Mast en Robin Haaken starten eind oktober met het tweejarige Young Professional Programma van Bostec, waarin werken, leren en ervaring opdoen samengaan. Mast en Haaken worden in het traject opgeleid tot professionele adviseurs.

Bostec Management & Consultancy richt zich op procesoptimalisatie binnen de sectoren gezondheidszorg, mobiliteit en industrie. Daarbij spreekt het adviesbureau uit Capelle aan den IJssel de ambitie uit om “het doorlopen van processen door klant, reiziger, patiënt of medewerker zo efficiënt en aangenaam mogelijk te maken”. Bostec is betrokken geweest bij innovatieprojecten voor onder meer Schiphol, Maersk, RET, Teleplan, Ommelander Ziekenhuis Groningen, Carglass en GVB.

Young Professionals Programma

Jonge talenten die een HBO- of universitaire opleiding hebben voltooid en die maximaal één jaar werkervaring hebben, kunnen bij Bostec deelnemen aan het Young Professional Programma. Gedurende het tweejarig traject worden de talenten ingezet bij projecten en zo tegelijkertijd opgeleid tot de “professional van de toekomst”. Hierbij wordt veel aandacht gegeven aan de vakinhoudelijke competenties en persoonlijke ontwikkeling van de young professionals, die tijdens het programma onder meer worden begeleid door een coach. Eind oktober starten Niels Mast en Robin Haaken met het werk- en leertraject van het adviesbureau.

Robin Haaken, Niels Mast, Bostec

Niels Mast liep eerder al stage bij Bostec. Hij begon in februari en deed onderzoek naar huidige en toekomstige veiligheidsrisico’s voor luchthavens. Vorig jaar voltooide hij ook een stage aan Cape Peninsula University of Technology, waar hij betrokken was bij het verkrijgen van een vergunning van de Zuid-Afrikaanse Civil Aviation Authority voor nieuw ontwikkelde drones. Nu hij recentelijk zijn opleiding in Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam heeft afgerond, met een specialisatie in Security & Technologies, zal hij binnenkort beginnen als Young Professional.

Twee maanden geleden kondigde Bostec de komst van Mast al enthousiast aan: “Hoera! Niels Mast heeft zijn contract ondertekend. Eind oktober start hij vol enthousiasme aan ons Young Professional Programma.” 

Robin Haaken is de tweede young professional die recent is vastgelegd. Haaken rondde eerder dit jaar zijn Master in Management of Innovation af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en eerder al een Bachelor in Liberal Arts & Sciences aan de Universiteit Utrecht. In juni voltooide hij zijn vijf maanden durende stage bij KLM, waar hij zich als Project Management Office Intern ter ondersteuning van het projectmanagement team bezighield met administratieve taken en het opstellen van voortgangsrapporten. Tot februari werkte hij ook ongeveer een jaar voor Coolblue en was daar als Medewerker Debiteuren bezig met financiële administratie en het opsporen van creditcardfraude in Nederland en België.

Tijdens zijn opleiding was Haaken ook een jaar actief als Consultant voor STAR (Study Association Rotterdam School of Management). Nu hij is afgestudeerd, kan hij hier een volgende stap in zetten bij Bostec, die onlangs de komst van Haaken bekendmaakte: “En ook onze tweede Young Professional heeft getekend! Robin Haaken, welkom bij de club en veel plezier & succes bij het volgen van ons Young Professional Programma.” 

Eerder dit jaar werd het team van Bostec al versterkt met Jennifer Hasenaar, die zich richt op het zorgaanbod van het adviesbureau.