Rob Brouwer en Robert de Blok verbinden zich aan VODW

21 september 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

VODW heeft zijn team Creatie versterkt met twee nieuwe professionals. Rob Brouwer en Robert de Blok zijn gestart, als respectievelijk digital product designer en digital strategist.

Onlangs is Rob Brouwer gestart bij VODW als digital product designer. De afgelopen jaren deed Brouwer ervaring op in de non-profit sector, bij sportbedrijven en grote corporate organisaties, als eigenaar van zijn eigen desginbureau Subpixel. In deze functies fungeerde hij vaak als schakel tussen de commerciële afdelingen en de IT-afdelingen. Zijn laatste functie was bij Coöperatie VGZ als Senior front end/interaction designer/developer. Hij heeft zijn diploma behaald aan het Grafisch Lyceum Zwolle.

Brouwer vertelt over zichzelf en zijn werkwijze: “Ik ben een creatieve techneut en houd ervan mijn ontwerpskills te combineren met mijn ontwikkelskills. Het opzetten van een moderne front-end structuur zorgt ervoor dat er snel hoogwaardige prototypes gebouwd kunnen worden en dat eerder gemaakte keuzes in het ontwerpproces gevalideerd kunnen worden zodat het optimaal aansluit bij de klantwensen.”Rob Brouwer , Robert de Blok, logo VODWRobert de Blok versterkt VODW als digital strategist. In die rol helpt hij bedrijven bij het creëren van een solide digitale strategie en faciliteert hij trajecten en workshops om tot nieuwe diensten te komen. Dat doet hij vanuit meer dan twaalf jaar ervaring met het ontwikkelen van onder meer digitale strategieën, digitale concepten en customer journeys. De afgelopen jaren was hij zelfstandig actief op het gebied van UX-strategie en digitale transformatie. Over zijn keuze om terug in dienst te treden vertelt hij: “Het gemis van directe collega’s en sparringpartners brachten mij uiteindelijk bij VODW.”

Voor het oprichten van zijn eigen bedrijf, was De Blok Creative Director bij ICT-consultancybureau Incentro. Daarvoor werkte hij bij Mirabeau als strateeg en designer, nadat hij zijn loopbaan was gestart bij Capgemini als UX Consultant. “Bij Mirabeau leerde ik vervolgens de liefde en noodzaak van kwalitatief hoogwaardig design en klantgericht ontwerp kennen”, vertelt De Blok. Tijdens zijn studie Informatica aan de Rijksuniversiteit Groningen liep hij onder meer stage bij PwC en deed ervaring op bij IBM.

“Gaandeweg kwam ik steeds vaker in strategietrajecten terecht, waarbij ik mijn klanten hielp grip te krijgen op de digitale ontwikkelingen en mogelijkheden. Ik ontwikkelde nieuwe concepten en prototypes voor (onderdelen binnen) apps, websites of fysieke producten met sensoren en begeleidde de realisatie”, beschrijf De Blok een deel van zijn carrière. “Als creative director kreeg ik de kans een afdeling uit te bouwen, waarbij er een meer interne focus kwam op talentontwikkeling en sales.” Bij VODW hoopt hij klanten een stap verder te kunnen helpen op het gebied van hun digitale dienstverlening. “Digitale strategie, nieuwe concepten of het aanscherpen van journeys; dan ben je bij mij aan het juiste adres”, sluit hij af.