Frank Vogelezang versterkt METRI als Senior Consultant

07 september 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Frank Vogelezang is per augustus als Senior Consultant begonnen bij ICT-adviesbureau METRI. Vogelezang heeft jarenlange ervaring als adviseur op het gebied van IT en Finance. Bij METRI zal hij zich hoofdzakelijk gaan richten op Applicatie Benchmarking.

De afgelopen ruim zes en een half jaar werkte Frank Vogelezang voor Ordina, waar hij bij binnenkomst in 2010 werd gevraagd een Pricing Office op te zetten. Hier zette hij zijn uitgebreide begrotingskennis in om zo een concurrerende prijs te bepalen voor de verschillende vormen van dienstverlening in Ordina’s portefeuille.

“Dat ging verder dan alleen het bouwen van software aangezien er tal van bids voorbijkwamen vanuit heel diverse achtergronden”, vertelt Vogelezang. Om de diensten tegen een concurrerende prijs te kunnen aanbieden, ging hij met diverse contracteigenaren in gesprek om de juiste sourcingstrategie te bespreken en uit te leggen onder welke omstandigheden werk onderbrengen in Oost-Europa en India daadwerkelijk voordeel oplevert. Sinds eind vorig jaar was hij inhoudelijk betrokken bij het vormgeven van het partnership tussen Ordina en T-Systems, door een prijsmodel te ontwikkelen voor hun gezamenlijke dienstverlening.

Frank Vogelezang, Senior Consultant

Voordat hij bij Ordina aan de slag ging, werkte Vogelezang geruime tijd voor ICT-dienstverlener Sogeti. Hij trad eind 1997 als Test Professional in dienst bij IQUIP, dat in 2002 door een fusie samenging met Sogeti. Vogelezang vervulde achtereenvolgens uiteenlopende rollen als Quality Consultant, Metrics Consultant en Senior Metrics Consultant en werkte gedurende deze periode aan softwareoplossingen voor diverse grote klanten, waaronder het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, KPN en Rabobank.

Eerder werkte Vogelezang een kleine vier jaar als Assistent Project Manager voor Grontmij. Hij begon zijn carrière in 1991 als Patent Attorney Trainee bij DSM. Een jaar later voltooide hij zijn Master in scheikunde aan Universiteit Utrecht. Ook rondde hij diverse postgraduate opleidingen af, onder meer op het gebied van IT & Finance, Best Value en Strategies & Tactics of Pricing.

METRI

Bij METRI, een IT-adviesbureau op het gebied van sourcing en benchmarking, zal Vogelezang zich vooral gaan bezighouden met Applicatie Benchmarking, daarnaast zal hij zijn kennis en ervaring ook gaan inzetten binnen andere disciplines. De diensten van het IT-bureau zijn erop gericht organisaties te ondersteunen bij de inrichting en besturing van de IT sourcing processen. Hierbij worden voor ieder IT-vraagstuk sourcing scenario’s uitgewerkt en deze worden vervolgens getoetst aan markttrends en marktprijsontwikkelingen.

Recentelijk werd het team van METRI ook al uitgebreid met Paul Arntz, die net als Vogelezang aan de slag is gegaan als Senior Consultant. Daarnaast kreeg de IT-dienstverlener in februari van dit jaar met het aanstellen van Martin Schoonheim een nieuwe directeur.