Paul Arntz als Senior Consultant aan de slag bij METRI

16 augustus 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

METRI, een bureau gespecialiseerd in IT-benchmarking, sourcing en governance advies, heeft Paul Arntz als Senior Consultant toegevoegd aan het team. 

Paul Arntz is een professional met meer dan dertig jaar ervaring in het IT-domein, onder meer op het snijvlak van IT-infrastructuur en outsourcing. Na een studie werktuigbouwkunde trad Arntz in zijn vroege loopbaan in dienst bij Holec, een producent van elektrotechnische componenten. Hier kwam hij in aanraking met logistiek en de automatisering daarvan.

Vijf jaar later maakte hij de overstap naar InfoStore Nederland, dat een zelf ontwikkeld ERP-systeem implementeerde en onderhield. Vanuit een ontwikkeltraject voor een nieuw systeem, diende zich een mogelijkheid aan om een ERP-implementatie uit te voeren in Zuid-Afrika. Na terugkomst in Nederland legde de ervaren projectmanager zich bij Inter Access toe op implementaties van SAP, waarna hij voor de Managed Services unit op het gebied van SAP, Oracle en infrastructuren is gaan werken.

Paul Arntz gestart als Senior Consultant bij METRI

Onlangs besloot Arntz een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij METRI, met 28 professionals in dienst en gevestigd in Schiphol-Rijk een IT-adviesorganisatie gespecialiseerd in IT-benchmarking, sourcing, en governance advies*. In een reactie op de versterking van het team en de toegevoegde waarde van Arntz laat METRI weten: “Paul zal zijn ervaring inbrengen in met name de Governance- en Sourcingtrajecten. Hij heeft ‘met zijn voeten in de modder gestaan’ en kent het klappen van de zweep in de ICT-dienstverlening en het belang van een goede communicatie tussen partijen.”

Nieuwe directeur: Martin Schoonheim

In februari van dit jaar werd METRI reeds versterkt met Martin Schoonheim, die als nieuwe directeur aan de slag ging. Schoonheim brengt ruim vijfentwintig jaar management- en saleservaring in de IT-sector met zich mee. Hij werkte eerder bij Hewlett Packard Enterprise, Getronics en VCD Automatisering. In zijn vorige functie als Director Business Development bij HP maakte hij onderdeel uit van het Nederlandse managementteam van deze global sourcing provider.

Schoonheim is aangetrokken om de activiteiten van METRI door een nieuwe groeifase te leiden. Naast de benchmarking-activiteiten heeft METRI de afgelopen tijd de vraag naar advies over sourcing vraagstukken en governance namelijk sterk zien toenemen. “Door veranderend klantgedrag en het succesvol doorbreken van nieuwe businessmodellen hebben veel organisaties volop plannen om hun digitale dienstverlening te verbeteren”, zei Paul Cornelisse, director bij METRI, eerder daarover.

* METRI is vooral actief in het ondersteunen van organisaties bij het verbeteren van de inrichting en besturing als gevolg van sourcingontwikkelingen en trends. Het bedrijf biedt een diverse klantengroep advies over de business waarde van IT en de marktconformiteit van IT-investeringen.