Business Openers benoemt bankier Roland van Maanen tot partner

11 september 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Business Openers heeft bankier Roland van Maanen per 1 september benoemd tot partner. Van Maanen gaat klanten helpen met merkstrategie, propositie-ontwikkeling, customer experience en inrichtingsvraagstukken van transformerende organisaties.

“Na bijna twaalf jaar ABN AMRO in diverse brand en communicatiefuncties is het nu een mooi moment om in te stappen. Het voelt goed om onderdeel te zijn van het Business Openers team. En waarde toe te voegen door als ‘buitenboordmotor’ voor corporates te opereren”, vertelt Van Maanen in een reactie op zijn nieuwe uitdaging. Hij vult aan: “We zijn geen onbekenden voor elkaar. We werken al veertien jaar met elkaar. Zowel bij OHRA, waar ik eerder werkzaam was, als bij ABN AMRO”.

Zijn loopbaan startte Van Maanen binnen het media- en advertentie domein, als Account Executive bij TBWA/Direct Company en DMB & B. W. Vervolgens vervulde hij enkele jaren de rol van Account Director bij D’arcy, was hij Benelux Brand Manager bij uitgeverij SCOOT, en was hij zo’n vier jaar actief als Manager Marketing Communicatie bij verzekeraar OHRA. Eind 2005 maakte hij de overstap naar ABN AMRO, waar hij de afgelopen vijf jaar werkzaam was als Manager Brand & External Communications.
roland van maanen

Business Openers

Sinds begin deze maand versterkt Van Maanen als nieuwe partner het team van Business Openers, een strategisch marketing adviesbureau dat gespecialiseerd is in vraagstukken rondom positionering, strategie en internal branding. Het bureau heeft sinds de oprichting in 2001 al veel organisaties hiermee verder geholpen. In zijn nieuwe rol zal Van Maanen opdrachtgevers ondersteunen op het snijvlak van merkstrategie, propositie-ontwikkeling, customer experience en inrichtingsvraagstukken van transformerende organisaties.

“Bij opdrachtgevers groeit de laatste jaren belangstelling voor Business Strategie en Positionering enorm. Door intensieve concurrentie en digitalisering willen meer en meer organisaties aan de slag met business-transformatie en profilering. Er is dan ook een steeds grotere vraag naar de dienstverlening van Business Openers. Tijd om onze capaciteit uit te breiden en dus een perfect moment voor Roland om in te stappen”, zegt Marc van Eck, managing partner bij Business Openers, over de komst van de nieuwe partner.