AAGORA Accountants & Adviseurs sluit zich aan bij CROP

11 augustus 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Accountants- en adviesorganisatie CROP heeft zijn krachten gebundeld met AAGORA Accountants & Adviseurs. De Amstelveense activiteiten van AAGORA zullen worden geïntegreerd binnen CROP Hoofddorp, terwijl twee overige vestigingen van AAGORA zelfstandig blijven, maar nauwer zullen samenwerken met CROP.

Vanuit het perspectief van CROP, een landelijke top 30 speler gespecialiseerd in accountancy, belasting- en bedrijfsjuridisch advies, ligt de samenwerking in lijn met hun ambities om autonoom te groeien met eigen, lokale vestigingen in lokale Nederlandse markten. De organisatie wil zich bovendien verder specialiseren en groeien in verschillende vormen van dienstverlening. Het samengaan creëert volgens beide partijen “een accountants- en adviesorganisatie met meer slagkracht, zonder oog te verliezen voor de lokale ondernemer.”  

AAGORA | CROP
Concreet zullen de medewerkers van AAGORA Amstelveen in oktober van dit jaar al gehuisvest worden in het pand van CROP Hoofddorp (CROP registeraccountants en CROP belastingadviseurs). Hierdoor breidt het lokale CROP team met dertien personen uit tot veertig medewerkers. AAGORA's kantoren in Wormerveer en Hoofddorp zullen na de deal zelfstandig blijven opereren, maar in de toekomst nauwer gaan met CROP samenwerken. CROP telt in totaal ongeveer 250 medewerkers, werkzaam vanuit vijf kantoren in Midden-Nederland.  

Ton van Deijl, fiscale partner CROP, zegt over de samenwerking: “Hoogstaande kwalitatieve dienstverlening op lokaal niveau heeft onze prioriteit. Onze mensen weten wat er speelt in de regio en kennen de ondernemers van haver tot gort. Zo zijn we in staat om ondernemers in hun persoonlijke situatie te helpen en adviseren. Onze nieuwe collega’s van AAGORA hebben diezelfde ambities.’

Accountants- en adviesorganisatie CROP sluit samenwerking met AAGORA Accountants & AdviseursVan Deijl licht de samenwerking verder toe: “Met het samengaan van vestiging Amstelveen en CROP profiteren beide partijen maximaal. CROP en AAGORA vinden elkaar in de aandacht voor de regio en het maatwerk. Het is alleen maar logisch dat we elkaar als organisaties in de toekomst ook zullen blijven opzoeken.”

AAGORA kan door de samenwerking met CROP profiteren van de specialistische kennis van CROP en beter inspelen op de toenemende kwaliteitseisen in de markt. Robert Engels, die momenteel nog vennoot is van AAGORA Amstelveen, maar zich als partner binnen CROP zal aansluiten, geeft aan: “Dankzij deze samenwerking profiteren we nu van de slagkracht van een grotere organisatie zonder dat we onze identiteit als lokale partij verliezen. Als relatief kleinere speler in de markt zijn we niet immuun voor ontwikkelingen in de sector. Door onze krachten met CROP te bundelen kunnen we bijvoorbeeld de toenemende kwaliteitseisen beter waarborgen. Ik en meerdere collega’s kennen CROP al jaren en weten dat CROP zowel qua cultuur als professionaliteit de uitgelezen partner is om deze slag mee te maken.”

Het is niet de eerste uitbreiding voor CROP in 2017. Eerder dit jaar al werd de Arnhemse vestiging van TjakkesRiethorstNijssen aan het netwerk toegevoegd.

Accountancymarkt in beweging

Het accountancylandschap kende naast bovenstaande samenwerking dit jaar nog diverse transacties. Zo waren er twee fusies in het middensegment van de markt* – Dinkelberg & Kuipers fuseerde met Clever Accountants en ook Hermans & Partners en Jongerden Advies en Administraties bundelden hun krachten – en waren er ook twee fusies in MKB segment  het samengaan van Sibbing Adviesgroep en Tavernemeun Accountants en de fusie tussen ETL Nederland en Halberg Accountants. En eerder deze maand was er de overname van Equity door Alfa Accountants & Adviseurs.  

* Nederland telt ongeveer 6.000 accountantskantoren, waarvan slechts een klein gedeelte bestaat uit grotere kantoren. Minder dan 100 kantoren hebben 50 of meer professionals op de payroll, waarbij ook nog eens geldt dat de top van de markt wordt gedomineerd door vier dominante partijen. Samen hebben de Big Four – Deloitte, EY, KPMG en PwC – een gecombineerde omzet van €2,8 miljard.