CROP en TjakkesRiethorstNijssen slaan handen ineen in Arnhem

05 januari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

De Arnhemse vestiging van accountantskantoor TjakkesRiethorstNijssen heeft zich bij zijn grotere branchegenoot CROP gevoegd. Door de bundeling van krachten ontstaat in de regio Arnhem een kantoor met meer dan 60 medewerkers.

TjakkesRiethorstNijssen is op dit moment een accountancy- en advieskantoor met circa 30 medewerkers, met kantoren in Arnhem en Zeist, en onder meer sterk vertegenwoordigd in specifieke branches zoals de reiswereld en de medische sector. Per 1 januari 2017 heeft het management van het bureau besloten om zich aan te sluiten bij CROP, een landelijke top 30 speler met circa 230 medewerkers werkzaam vanuit vijf kantoren in Midden-Nederland. 

De samenwerking tussen de beide partijen is een logische stap, zo laten beide organisaties weten. De accountancymarkt vraagt op diverse terreinen steeds verdergaande specialisaties en branche-expertise. Schaalvergroting is tegen dat decor belangrijk om kwaliteit te kunnen blijven bieden, te innoveren en permanent te blijven voldoen aan immer veranderende wet- en regelgeving. “Onze klantenportefeuilles sluiten erg mooi op elkaar aan en wat betreft medewerkers, kennis en vaardigheden zijn we complementair. Door samen te gaan bieden we ook betere en interessantere ontwikkelmogelijkheden voor bestaande en nieuwe medewerkers en kunnen we makkelijker bijblijven op het gebied van automatisering”, aldus Marcel Caubo, partner bij CROP registeraccountants.

CROP en TjakkesRiethorstNijssen slaan handen ineen in Arnhem

Leon Tjakkes, partner bij TjakkesRiethorstNijssen, over de belangrijkste drijfveer vanuit zijn kantoor: “Je kunt als advieskantoor zelf alle specialisten in huis halen, maar goede medewerkers zijn niet gemakkelijk te vinden. Samengaan met en aansluiting vinden bij een goede partij zoals CROP was uiteindelijk voor ons een voor de hand liggende optie.”

Over de culturele match – bij relatief veel stukgelopen fusies in de branche wordt achteraf gewezen naar een mismatch tussen partners en medewerkers – maken de bestuurders zich geen zorgen. “Onze bedrijfsculturen komen sterk overeen”, zegt Caubo, waarop Tjakkes toevoegt, “We zijn twee organisaties met de kwaliteit en deskundigheid van een groot kantoor en tegelijkertijd de flexibiliteit en persoonlijke aandacht voor klanten die bij een kleiner kantoor passen.”

De nieuwe organisatie is per 1 januari 2017 onder de naam CROP registeraccountants en CROP belastingadviseurs verder gegaan en bestaat uit een team van ruim 60 professionals. Doordat de kantoren in hetzelfde pand in Arnhem gevestigd zijn zal de feitelijke integratie naar verwachting vrij eenvoudig verlopen. Caubo: “We gaan de werkplekken herindelen en onze specialismen integreren met als doel onze gezamenlijke klanten nog beter te bedienen en onze marktpositie met Arnhem als thuisbasis uit te bouwen. De integratie zal naar verwachting snel en efficiënt kunnen verlopen.”

TjakkesRiethorstNijssen Zeist, gevestigd in een pand aan de Driebergseweg 22, blijft zelfstandig opereren.

Met een omzet van €785 miljoen is Deloitte ’s lands grootste accountantskantoor, gevolgd door de overige Big Four spelers PwC, EY en KPMG. Eerder dit jaar opende Grant Thornton, de nummer dertien in de Nederlandse accountancymarkt (qua omzet), een nieuw kantoor in Arnhem.