Grant Thornton opent kantoor in Arnhem, 9de in Nederland

13 mei 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grant Thornton opent begin juli een nieuwe vestiging in Arnhem. Om leiding te geven aan de uitbreiding in de regio zijn twee ervaren adviseurs aan boord gehaald: Annemarie Jongerden (voormalig EY partner) en Arjan van Oosten (hiervoor partner bij Bruggink & Van der Velden). Samen met een team van nieuwe medewerkers zullen zij accountancy- en belastingadviesdiensten gaan verzorgen.

Met meer dan 42.000 professionals in meer dan 130 landen is Grant Thornton een van de grootste accountants- en adviesorganisaties ter wereld, die diensten levert op het snijvlak van accountancy, belastingen en (financiële) adviesvraagstukken. Bij Grant Thornton Nederland werken zo’n vierhonderd professionals, verspreid over heel Nederland. Het Nederlandse kantoor van Grant Thornton wordt geleid door een driekoppige Raad van Bestuur bestaande uit bestuursvoorzitter Frank Ponsioen (die sinds juli 2012 aan het roer staat), Marcel Welsink en Sebo Havinga.

Om zijn regionale footprint te versterken in Nederland opent Grant Thornton aankomende juli een nieuw kantoor in Arnhem. Ponsioen licht het besluit toe: “Marktonderzoek bevestigde ons dat, ondanks de hoge mate van digitalisering, ondernemingen en instellingen nog steeds behoefte hebben aan een regionale dienstverlener die (inter)nationale dienstverlening biedt op een persoonlijk betrokken en resultaatgedreven manier.” Hij voegt toe: “Met de nieuwe vestiging geven we invulling aan onze strategie om door geografische groei meer diensten te kunnen leveren aan klanten. De regio Arnhem en omgeving behoort tevens tot een van de kerngebieden in Nederland waar wij ons meer op willen richten.”

Om het nieuwe kantoor te gaan leiden heeft de adviesorganisatie twee ervaren partners aangetrokken. Annemarie Jongerden is een registeraccountant met meer dan vijfentwintig jaar ervaring, opgedaan binnen twee Big Four kantoren, waarvan de laatste elf jaar als Executive Director bij EY. Jongerden is sinds 1996 ingeschreven als Registeraccountant (RA). Haar focus ligt voornamelijk op de dienstverlening aan de profit sector, zowel voor nationaal als meer internationaal georiënteerde ondernemingen. Arjan van Oosten is een fiscalist met ruim twintig jaar ervaring, opgedaan bij BDO, en middelgrote bureaus CROP en Bruggink & Van der Velden. Van Oosten is actief als allround adviseur voor met name nationaal en internationaal opererende (familie)bedrijven en is als fiscalist aangesloten bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

Jongerden en Van Oosten zullen samen met een team van nieuwe medewerkers accountancy- en belastingadviesdiensten verzorgen aan klanten in de regio. “De nieuwe partners en medewerkers, die zelf ook woonachtig zijn in de regio Arnhem, koppelen hun kennis van de regionale markt en hun ondernemerschap aan de expertise die Grant Thornton internationaal biedt”, geeft Ponsioen aan, om daar aan toe te voegen: “Met de aansluiting van Annemarie Jongerden en Arjan van Oosten is onze full service dienstverlening ook vanuit de nieuwe vestiging geborgd.”

Vrijwel alle grotere accountancy en advies branchegenoten van Grant Thornton beschikken over een vestiging in Arnhem. Big Four spelers Deloitte, EY, PwC en KPMG hebben een vestiging in de Gelderse stad en ook BDO is er gevestigd. Baker Tilly Berk en Mazars hebben geen kantoor in Arnhem, maar hebben beiden wel een kantoor in Nijmegen, van waaruit ze de regio kunnen bedienen. Overige kleinere accountancyspelers met een kantoor in Arnhem zijn onder meer: Flynth en Accon avm.