Frank Ponsioen bestuursvoorzitter van Grant Thornton

11 juli 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grant Thornton heeft per juli 2012 Frank Ponsioen benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter in Nederland. Ponsioen volgt Gerard Mulder op, die de afgelopen negen jaar de rol van topman vervulde.

Frank Ponsioen werkt zijn hele loopbaan, sinds 1980, voor het accountants- en adviesorganisatie. Mulder blijft lid van het Nederlandse bestuur maar gaat daarnaast ook een wereldwijde rol vervullen bij Grant Thornton.

Naast Ponsioen en Mulder is ook Jacob Mook lid van het bestuur van Grant Thornton.

Volgens Mulder is Ponsioen de juiste persoon om Grant Thornton verder te laten groeien. “Ik ben blij dat Frank mijn rol wil overnemen. Hij beschikt over de commerciële drive, de klantfocus en bovendien de jarenlange ervaring in het vakgebied. Eerder heeft Frank zichzelf al bewezen als sterke, daadkrachtige leider binnen onze organisatie. Wij zijn ervan overtuigd dat Frank als geen ander in staat is de organisatie voor te bereiden op de toekomst. In deze woelige tijden is dat geen geringe opgave.”

Ponsioen is al 32 jaar actief in de accountancy- en advieswereld. Sinds de start van zijn loopbaan in 1980 is hij werkzaam bij Grant Thornton. In 1987 rondde hij de opleiding tot Registeraccountant af. In 1994 trad hij toe tot het bestuur van Grant Thornton, om in 1996 de rol van bestuursvoorzitter op zich te nemen.

In 2003 keerde Ponsioen weer terug naar de praktijk in Alphen aan den Rijn. In 2007 trad hij opnieuw toe tot het dagelijks bestuur van Grant Thornton. De laatste jaren was hij als bestuurslid verantwoordelijk voor de business unit DGA's en Familiebedrijven.