Twee fusies in middensegment van accountancybranche afgerond

13 januari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De accountancy- en adviesbranche is twee fusies rijker in het middensegment. Hermans & Partners heeft branchegenoot Jongerden Advies en Administraties uit Putten overgenomen, terwijl Dinkelberg & Kuipers en Clever-Accountants – twee spelers uit Noord-Brabant – zijn gefuseerd. Laatstgenoemden gaan verder onder de naam Dinkelberg & Kuipers Accountants en Adviseurs.

Dinkelberg & Kuipers | Clever-Accountants

Clever-Accountants is een boetiek accountancykantoor uit Eindhoven dat opdrachtgevers helpt op het snijvlak van administratieve zakelijke advisering, accountancy, fiscaliteiten, financieringsvraagstukken, bedrijfsoverdracht en salarisverwerking. Dinkelberg & Kuipers, gevestigd in het Noord-Brabantse Son, levert diensten op het gebied van accountancy, belastingadvies, corporate advies, salarisadvies en op het vlak van commercie en strategie. 

Onlangs kwamen beide accountancykantoren een fusie overeen, op basis van eerdere geslaagde samenwerking tussen de twee bedrijven. Dinkelberg & Kuipers over de fusie: “Het afgelopen jaar hebben wij een intensieve samenwerking gehad met Clever-Accountants. Wij hebben hen voornamelijk ondersteund bij het correct verwerken van hun accountancywerkzaamheden. Dit heeft al snel geleid tot een dermate prettige samenwerking dat we besloten hebben om dit te formaliseren.” Als onderdeel van de fusie zijn de professionals van Clever-Accountants overgeheveld naar het kantoor van Dinkelberg & Kuipers op het bedrijventerrein Ekkersrijt in Son, waarmee het bedrijf nu meer dan twintig professionals telt. Tevens is gekozen voor een gezamenlijke naam: Dinkelberg & Kuipers Accountants en Adviseurs.

Twee fusies in middensegment van accountancybranche afgerond

Hermans & Partners | Jongerden Advies en Administraties

Met 65 professionals in dienst en kantoren in Mijnsheerenland, Rotterdam, Gorinchem en Bergen op Zoom, is Hermans & Partners accountants en adviseurs een middelgroot accountancy- en advieskantoor. De doelgroep van het kantoor bestaat vooral uit spelers in het MKB segment en hun eigenaren, maar ook uit het particuliere segment. Jongerden Advies en Administraties is een accountancykantoor uit Putten, dat onder meer is gespecialiseerd in financiële administratie, loonadministratie, fiscale diensten en interim werkzaamheden.

Onlangs heeft Hermans & Partners Jongerden Advies en Administraties overgenomen. De overname levert volgens beide partijen meerdere voordelen voor hen op. Zo verbreedt Hermans & Partners aan de ene kant zijn portfolio, terwijl Jongerden Advies en Administraties voor zijn opdrachtgevers nu kan tappen uit tal van nieuwe proposities. De overname volgt op de eerdere overname in 2016 van accountancyorganisatie Kok, dat gevestigd is in Oud-Beijerland.

Accountancymarkt

Nederland telt ongeveer 6.000 accountantskantoren, waarvan slechts een klein gedeelte bestaat uit grotere kantoren. Minder dan 100 kantoren hebben 50 of meer professionals op de payroll, waarbij ook nog eens geldt dat de top van de markt wordt gedomineerd door vier dominante partijen. Samen hebben de Big Four – Deloitte, EY, KPMG en PwC – een gecombineerde omzet van ~2,8 miljard.