Twee fusies in MKB segment van accountancy en adviesmarkt

13 juli 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Recentelijk hebben zich twee bedrijfstransacties voltrokken tussen middelgrote en kleine accountancybureaus en advieskantoren. Tavernemeun Accountants en Sibbing Adviesgroep zijn gefuseerd tot een full-service financieel dienstverlener, terwijl Halberg Accountants zich heeft aangesloten bij ETL Nederland. 

Sibbing Adviesgroep | Tavernemeun Accountants

Begin juli tekenden Sibbing Adviesgroep en Tavernemeun Accountants de contracten om de fusie tussen de twee kantoren formeel te bekrachtigen. De twee bureaus werkten de afgelopen periode al samen – Tavernemeun ondersteunde vanuit zijn 35-jarige ervaring het in 2012 opgerichte Sibbing accountants en adviseurs. Sibbin accountants en adviseurs maakt onderdeel uit van financieel adviesbureau Sibbing, dat zich sinds de oprichting in 1977 bijna uitsluitend richt op (para)medici en daarnaast ook een verzekeringsbedrijf heeft. Omdat de samenwerking uitstekend beviel besloten de twee adviesbedrijven tot de huidige fusie. 

Met het samengaan van Tavernemeun (20 medewerkers) en Sibbing Adviesgroep (circa 100 medewerkers) ontstaat een full-service financieel dienstverlener met circa 120 medewerkers, die diensten aanbiedt op het gebied van praktijkadvies, financieel advies, accountancy, verzekeren en collectief advies. Tavernemeun ziet de fusie als een manier om de “langgekoesterde wens” te vervullen om zich te ontwikkelen tot een specialistisch accountantskantoor. Sibbing breidt zijn aanbod uit met de diensten van Tavernemeun, waarmee het bureau zijn onderscheidend vermogen in de markt versterkt.

Sibbing, tavernemeun, ETL, Halberg

ETL Nederland | Halberg Accountants

Wereldwijd accountancynetwerk ETL heeft onlangs Halberg Accountants overgenomen. Met de overname breidt ETL zijn kantorenbestand in Nederland uit met een vestiging in Varsseveld, het voormalige kantoor van Halberg. Naast het nieuwe kantoor in Varsseveld heeft het accountancynetwerk in Nederland kantoren in Den Haag, Baarn, Arnhem en Doetinchem*. Wereldwijd is het netwerk actief in circa 50 landen met ongeveer 8.000 accountants.

De overname van Halberg heeft voornamelijk ten doel om de positie van ETL Nederland Accountants en Adviseurs op de Nederlandse markt voor MKB-accountants kracht bij te zetten. Het kantoor opereert sinds de overname, die eind juni bekendgemaakt werd, onder de naam ETL Halberg.

* Deze vier kantoren besloten in het najaar van 2016 om hun naam gezamenlijk te veranderen in ETL Nederland.