Jonge consultants designen het bedrijf van hun dromen

23 juni 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Young Professionals van SeederDeBoer en relaties van het bureau werden enkele weken geleden getrakteerd op een bijzondere uitdaging. Ze kregen de opdracht om in teamverband het bedrijf van hun dromen te creëren. Tijdens dit proces moesten ze alle organisatiestructuren, regels en culturele achtergrond loslaten en hun fantasie en design thinking de vrije loop laten. Een korte terugblik op het evenement. 

Ieder jaar organiseert adviesbureau SeederDeBoer een evenement voor jonge talenten in organisaties. Tijdens het zogenaamde ‘Dagje Sprankelen’ komen jonge talenten van SeederDeBoer en andere organisaties één dag bij elkaar om de krachten te bundelen bij het nadenken over een vooraf bepaald thema. Doelstelling van het evenement is het beproeven en verrijken van hun vaardigheden, het delen van ervaringen, van elkaar leren en inspirerende contacten opdoen.

Dagje Sprankelen: Het bedrijf van je dromen

Dit jaar werd gekozen voor het thema: Het bedrijf van je dromen!, waarmee SeederDeBoer het belang onderstreept dat Young Professionals hun dromen nastreven en nadenken over waar zij echt gelukkig van worden. “Werken draait immers om méér dan geld verdienen alleen”, aldus de commissie die verantwoordelijk was voor de organisatie van het evenement. Tijdens de dag werd gebrainstormd over vragen als: “Van welke aspecten in het leven krijg jij energie? Waarvan word jij blij? En hoe vertaal je dat naar jouw droombedrijf?”

Met meer dan vijftig professionals in dienst geldt SeederDeBoer binnen de Nederlandse adviesbranche als een middelgroot advieskantoor, dat opdrachtgevers ondersteunt bij de implementatie van strategische veranderingen, projecten en het managen van programma’s. 

Dagje Sprankelen 2017 werd georganiseerd door een team van vier jonge SeederDeBoer adviseurs: Joost Zandvliet, Emelie Walraven, Babs Briels en Annet Verhagen. Alle vier begonnen zij hun carrière bij SeederDeBoer met een driejarig traineeship programma. Aan het evenement gingen volgens de commissie maandenlange voorbereidingen vooraf. Er werd regelmatig gespard met René Seeder (medeoprichter van SeederDeBoer) over hoe het thema en de inhoud van de dag vormgegeven moesten worden. Daarnaast hielp een van de samenwerkingspartners van SeederDeBoer – Groupmapping (organisator van interventies) – bij de samenstelling van het dagprogramma.  

Sprekers

Tijdens de dag waren er ook Young Professionals van diverse organisaties en relaties aanwezig en enkele sprekers verzorgden een presentatie. Bas Verhart (medeoprichter van THNK en DFFRNT) deelde een verhaal over zingeving. Leonie Verstegen (oprichter Leonie Sports & Performances) hield een presentatie over vitaliteit waarin ze Young Professionals vergeleek met topsporters. Fleur Mulders (De Atleetfabriek) was de laatste spreker van de middag en haar presentatie dook in het thema werkgeluk. 

Na een sportief teambuilding event, was het in het tweede deel van het Dagje Sprankelen aan de Young Professionals zelf om te laten zien wat voor hen de belangrijke aspecten zijn die het ‘bedrijf van je dromen’ bepalen. Wat verstaan de Young Professionals bijvoorbeeld onder zingeving, vitaliteit en werkgeluk? Volgens SeederDeBoer bracht de dag veel stof tot nadenken over onder meer prestatiedrang, het omgaan met tegenslagen en de vele factoren die werkgeluk bepalen.De young professionals hebben tijdens hun pitch laten zien wat zij onder zingeving, vitaliteit en werkgeluk verstaan. Een ding werd duidelijk, wanneer je bezig bent met je passie, of het nu sport, reizen, journalistiek of eten is: de energie spat er direct vanaf!”, aldus de vier organisatoren.

De vier consultants kijken positief terug op de middag en kijken uit naar de editie van volgend jaar: “Wij als Sprankeldagcommissie geven voldaan het stokje over aan een nieuwe commissie.”