10 managers die uitblinken op het gebied van duurzaamheid

21 juni 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sustainalize, een adviesbureau gespecialiseerd in MVO consultancy, heeft samen met Moonen Packaging de shortlist voor de titel ‘MVO Manager van het Jaar 2017’ bekendgemaakt. De lijst bevat de tien managers die het afgelopen jaar uitblonken in hun bijdrage aan een duurzamere wereld.

De verkiezing wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Als onderdeel van het nominatieproces is de afgelopen maanden aan meer dan 350 MVO-managers in Nederland gevraagd om de top-3 collega’s te identificeren, die volgens hen speciale erkenning verdienen. Dat kan zijn door hun betrokkenheid bij een duurzaam project, of doordat ze bijvoorbeeld bijzondere ideeën of concepten op de kaart hebben gezet. De stemmen zijn inmiddels geteld en de volgende tien MVO Managers staan op de shortlist:

- Denise Pronk (Programme manager CR bij Schiphol)
- Geanne van Arkel (Head of Sustainable Development bij Interface)
- Niels van Geenhuizen (Program Manager Sustainability bij Arcadis)
- Marlijn Simons-Somhorst (Manager Corporate Responsibility & Relations bij Lidl Nederland)
- Liliane van Heteren (Manager corporate responsibility bij Albert Heijn)

MVO Managers van het Jaar 2017

- Arnoud van Vliet (Manager CSR & Quality bij Zeeman)
- Jolanda Soons-Dings (Senior Manager Regulatory Affairs & Sustainability bij Lamb Weston Meijer)
- Marianne van Keep (Director of Sustainability bij Verstegen Spices & Sauces)
- Tanja Roeleveld (Manager Sustainability bij Landal Greenparks)
- Jan-Willem Vosmeer (Corporate Social Responsibility Manager bij Heineken International)

MVO Manager van het Jaar 2017

Op 27 september zal een deskundige jury uit deze tien kandidaten drie personen nomineren. Zij worden vervolgens op twee manieren beoordeeld. 60% van de eindscore wordt bepaald door de lezers van platform Duurzaam-ondernemen.nl. Tijdens de finaleronde, die plaatsvindt tijdens het Nationaal Sustainability Congres op 9 november, kunnen de bezoekers van het event hun stem uitbrengen. Deze stemming weegt voor 40% mee.

De organisatoren van de ‘MVO Manager van het Jaar’ zijn Sustainalize en Moonen Packaging. Opgericht in 2010 en met twintig consultants in dienst, is Sustainalize een adviesbureau gespecialiseerd in duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Moonen Packaging bestaat al meer dan zestig jaar en is een verpakkingsspecialist die zich bezighoudt op het snijvlak van ontwerp, beheer en distributie van food- en non-food verpakkingen, verpakkingsmaterialen, hygiëneproducten en disposables. Het bedrijf bedient klanten in heel Europa, voornamelijk in de retail, foodservice en industrie.

Eerder deze maand werd een andere ranking gepubliceerd waarin duurzame specialisten centraal stonden. In de ‘Duurzame Jonge 100, een lijst van de 100 meest duurzame young professionals, stonden vijf professionals werkzaam in de adviesbranche. Ook kwam afgelopen april de Duurzame Vastgoed 50 uit, die zes adviseurs telde.