TWST en CB organiseren Symposium in de Zorg

13 juni 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 15 juni organiseert adviesbureau TWST in samenwerking met logistieke dienstverlener CB een symposium over innovatie in de gezondheidszorg. De doelgroep van het event wordt gevormd door bestuurders en managers in de zorg die hun organisatie snel en efficiënt in beweging willen krijgen als antwoord op de snel veranderende ontwikkelingen in het zorgdomein.

De stijgende vraag naar zorg en de toenemende marktwerking zorgen voor extra druk op kosten en kwaliteit in het Nederlandse zorgdomein. Bestuurders en managers van ziekenhuizen en andere zorginstellingen staan daardoor voor nieuwe uitdagingen om hun organisatie sneller in beweging te krijgen en nieuwe initiatieven te ontplooien.

Symposium in de Zorg: Move before you’re ready

Om zorgbestuurders daarbij te ondersteunen en hen te helpen hun organisaties slim en snel te organiseren, besloten TWST en CB de handen ineen te slaan en een symposium te organiseren. De samenwerking tussen de twee partijen is geen verrassende – zowel TWST als CB werken voor de zorgsector en helpen zorgorganisaties bij hun ontwikkeling en (efficiënte) organisatie.

TWST is een organisatieadviesbureau met zo’n twintig adviseurs, gespecialiseerd is in het verbeteren van de commerciële slagkracht van bedrijven en het verbeteren van de effectiviteit van dienstverlening. CB is een logistieke expert voor Healthcare, Media en Fashion en telt zo’n 1.000 professionals, die onder meer diensten leveren op het snijvlak van logistiek, e-fulfilment, e-bookdistributie, en informatie- en communicatiediensten.

Sprekers

Momenteel zijn TWST en CB bezig met de voorbereidingen voor het actieve symposium, dat een uitgebreid programma kent met diverse inspirerende sprekers. Zo maakt onder meer voormalig minister van volksgezondheid Ab Klink (Lid Raad van Bestuur VGZ) zijn opwachting, die zal vertellen over slimmer en sneller innoveren in de zorg en hoe factoren als verzekeraars en overheid daarin kunnen bijdragen. Verder zal Matthias van Alphen (Directeur Wijkzorg Amstelring), uiteenzetten hoe hij een klassieke zorgorganisatie in een razend tempo ombouwde in een zelfsturende organisatie. Verder zijn aanwezig: Rob Basjes (Directeur Abena Healthcare) en Ineke Veenstra (Member board of directors Evean), die samen met Klink en Van Alphen een rondetafelsessie zullen houden. 

Naast een rondleiding door de logistieke organisatie bij CB, zal TWST verder een tweetal intermezzosessies verzorgen: “We gaan met deelnemers in gesprek over de innovatie in de zorg en verzorgen korte intermezzo’s waarin we deelnemers uitdagen de beweging in hun eigen organisatie in gang te zetten.” De zorgbestuurders zullen onder meer in gesprek gaan over onderwerpen als transitie, innovaties, toekomstperspectief, successen en valkuilen. Daarbij worden vragen behandeld als: ‘Wat is de ideale zorgorganisatie’, en: ‘Wat is daar voor nodig?’ Vervolgens worden de deelnemers zelf in beweging gebracht en krijgen ze handvatten aangereikt voor het brengen van verandering in hun eigen organisatie en praktijk.

Het symposium vindt op 15 juni plaats bij CB in Culemborg, naar eigen zeggen een van de modernste logistieke centra van Europa. Bij CB in Culemborg gaan tussen de 200.000 en 500.000 producten per dag de deur uit naar retailers, zorginstellingen en consumenten.

GerelateerdSnel en continu verbeteren met Move before you're ready