Harm IJsseldijk en Tom Alsem in dienst bij BLOOM

26 mei 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BLOOM, een boutique consultancybureau gespecialiseerd in strategische digitale vraagstukken, heeft zijn team van professionals versterkt. Harm IJsseldijk en Tom Alsem, beiden afgestudeerd aan de TU Delft, zijn gestart als Consultant.

Harm IJsseldijk behaalde in 2016 een dubbele Master aan de TU, in Aerospace Engineering en Mechanical Engineering. Voor zijn scriptie voerde hij diverse complexe analyses uit op zowel experimentele en gesimuleerde data. Dat wakkerde zijn interesse in de online wereld verder aan, waar het analyseren van grote datasets een veelgevraagde vaardigheid is.

Hij besloot zich aan te sluiten bij BLOOM, een strategisch adviesbureau dat bedrijven helpt om online groei te realiseren. Als Consultant voegt IJsseldijk zich bij een team van strategieconsultants, data scientists en ondernemers, die zich inzetten voor zowel corporates als startups overal ter wereld.

Tom Alsem en Harm IJsseldijk - Bloom

Tom Alsem behaalde afgelopen jaar een Master in Strategic Product Design aan de TU Delft. Gedurende zijn studie ontwikkelde hij twee nieuwe digitale concepten voor een Nederlandse luchtvaartmaatschappij, en was hij manager van verschillende startups. Ook Alsem neemt sinds kort bij BLOOM de rol van Consultant in, en zal zijn vaardigheden toespitsen op ‘data-driven design thinking’ en lean implementaties.

Door de komst van de twee nieuwe consultants is het team van BLOOM naar in totaal twaalf adviseurs gegroeid. In Q4 van vorig jaar voegde BLOOM reeds twee consultants toe – Ron van den Akker en Josephine Boerman. Vanwege de groei van het team besloot het adviesbureau onlangs om te verhuizen naar een groter pand, gevestigd aan de Herengracht 516 in hartje Amsterdam. BLOOM werd in 2013 opgericht door twee voormalige consultants van Harvest, een adviesbureau dat in het zelfde jaar werd overgenomen door het beursgenoteerde Naspers.