BLOOM breidt uit met Ron van den Akker en Josephine Boerman

14 oktober 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BLOOM heeft zijn team versterkt met voormalig McKinsey consultant Ron van den Akker en young professional Josephine Boerman. Van den Akker zal bij het digitale consultancybureau uit Amsterdam als Projectmanager aan de slag gaan, Boerman zal als Consultant Data Science haar analytische vaardigheden gaan inzetten om klanten van data-inzichten te voorzien.

In de zomer van 2013 besloten Eric Klaassen en Merlin de Graaf BLOOM op te richten. Het in Amsterdam gevestigde adviesbureau helpt organisaties met consultancy- en data science vraagstukken, zoals sales & marketing strategie, digitale transformaties en analytics. Daarnaast is BLOOM gespecialiseerd in het ondersteunen van startups bij het opschalen (scaling-up) en internationaliseren van hun activiteiten.

De afgelopen maanden heeft het adviesbureau zijn projectportfolio flink zien groeien en om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen heeft BLOOM zijn team inmiddels uitgebreid naar negen professionals. Twee recente, nieuwe aanwinsten zijn Ron van den Akker en Josephine Boerman.

Ron van den Akker, Josephine Boerman, Eric Klaassen

Ron van den Akker is een ervaren adviseur en ondernemer met zo’n tien jaar werkervaring. Tussen 2011 en 2013 was Van den Akker werkzaam bij McKinsey & Company, waar hij als Business Analyst werkte voor uiteenlopende multinationals. De afgelopen jaren was Van den Akker bezig met ondernemen en zette diverse online (social) ondernemingen en projecten op. Daarnaast ondersteunt hij (jonge) ondernemers met hun plannen. Zo zette Van den Akker onder meer YE! op, een wereldwijde online community voor ondernemers. In zijn vrije tijd geeft hij trainingen aan startende ondernemers en adviseert hij startups die willen opschalen. Een van zijn meest recente ventures is CollAction – volgens Van den Akker het ‘eerste crowdacting platform ter wereld’.

Onlangs besloot Van den Akker een nieuwe uitdaging aan te gaan en heeft zich aangesloten bij BLOOM, waar hij is aangesteld als Senior Consultant. BLOOM medeoprichter Klaassen over de toegevoegde waarde van Van den Akker: “Ron heeft het zelfde DNA als de rest van ons team: hij combineert sterk analytisch denkvermogen en een ondernemende instelling.”

Josephine Boerman studeerde eerder dit jaar af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met een dubbele master in Quantitative Finance & Financial Economics. Tijdens haar studie fungeerde ze als mentor voor Econometrie eerstejaars Bachelor studenten en gaf ze wiskundeles aan zo’n 200 studenten. Ze liep onder meer stage bij financiële instellingen Robeco en ABN AMRO.

Ook Boerman is een recente aanwinst voor het team van BLOOM en is inmiddels gestart in de rol van Consultant Data Science. “Josephine is een getalenteerde data scientist”, zegt Klaassen vol lof over zijn nieuwe collega. Hij voegt toe: “Bij BLOOM zal Josephine haar analytische en wiskundige vaardigheden inzetten om klanten te helpen bij het verkrijgen van inzichten uit data. Zo kunnen onze klanten de effectiviteit van hun strategie en operatie verder vergroten.”