Digitaal consultancybureau Bloom voegt zich bij Viqtor Davis

14 maart 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Viqtor Davis, Een West-Europese datadienstverlener en digital consulting-specialist, heeft zijn netwerk uitgebreid met de toevoeging van BLOOM, een boutique consultancybureau uit Nederland.

Opgericht in 2018, helpt Viqtor Davis klanten bij een breed spectrum aan digitale transformatie- en data science-diensten. Het bedrijf is ontstaan in navolging van de fusie tussen het in Nederland gevestigde Jibes en DataDogs, en de in de UK gevestigde Entity Group.

Uitbreiding met BLOOM

Twee maanden na het inlijven van data science speler SimplXr, heeft de advies- en implementatiespecialist nu een tweede overname gesloten. BLOOM, een Nederlands data strategy-consultingbureau met twaalf consultants, heeft zich bij Viqtor Davis gevoegd. Hierdoor is het team van de datadienstverlener gegroeid naar meer dan 250 data scientists, consultants, analytics-experts en IT-specialisten. “De markt spreekt de wens uit voor een dienstverlener die in de breedte kan ondersteunen in de data- en digitale transformatie”, stelt Ivo-Paul Tummers, CEO van Viqtor Davis. “Dit vraagt om het samengaan van diverse specialismen.” 

Opgericht in 2013 door Eric Klaassen en Merlin de Graaf, die elkaar leerden kennen tijdens hun gezamenlijke periode bij Harvest (overgenomen door Naspers in datzelfde jaar), ondersteunt BLOOM klanten met digital strategy, groei, sales & marketing, technologie en het opschalen van ventures en startups. Onder de klantenkring van het bureaus zijn corporates, snel groeiende scale-ups, investeerders en startups te vinden, met namen als Naspers, Philips, Picnic, FrieslandCampina, Catawiki, KPN, Shedd en Troostwijk. 

Digitaal consultancybureau Bloom voegt zich bij Viqtor DavisIn een reactie op de krachtenbundeling met Viqtor Davis, geeft De Graaf aan: “We kunnen nu nog betere dienstverlening leveren aan klanten binnen de groeiende data science-markt, door voort te bouwen op de expertise en ervaring van Viqtor Davis. Ook kunnen we putten uit hun uitgebreide ervaring, in gebieden als data integration en management van data services.”

“Sinds de oprichting hebben we meer dan 100 projecten begeleid. Onze visie is altijd geweest: data-gedreven bedrijven zijn de winnaars van morgen. In een snel veranderende markt blijven we inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Om de groei van BLOOM verder te versnellen, zien wij VIQTOR DAVIS met haar brede kennis binnen de groep als de ideale partner”, aldus De Graaf.

De krachtenbundeling komt op een moment dat digitalisering steeds belangrijker wordt voor bedrijfsstrategieën. In een tijdperk waarin datadiensten gelden als het ‘nieuwe goud’, en waarin de snelheid van technologische ontwikkelingen alsmaar toeneemt – met de opkomst van bijvoorbeeld artificial intelligence, machine learning, robotics en hyperconnectivity – presteren bedrijven die hun digitale operaties op orde hebben beduidend beter dan hun concurrenten, zo laten diverse onderzoeken zien. Volgens een schatting van Capgemini Invent zijn zogeheten ‘digital masters’ – speler die een hoge digitale volwassenheid hebben – gemiddeld 26% meer winstgevend dan hun branchegenoten.

“De relatie tussen optimaal gebruik van data en zakelijk succes kan niet langer gezien worden als toeval”, laat Viqtor Davis-CEO Tummers weten. 

Viqtor Davis heeft kantoren in Nederland, de UK en de VS. Het managed services-aanbod worden geleverd vanuit India en Mexico.

Gerelateerd: Online consultancyspecialist BLOOM viert éénjarig bestaan.