Elbert Dijkgraaf Partner bij Eshuis Accountants & Adviseurs

25 mei 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eshuis Accountants en Adviseurs heeft Elbert Dijkgraaf aangetrokken als nieuwe Partner. Met de komst van de ervaren accountant, bestuurder en toezichthouder kan het accountancykantoor zijn dienstverlening richting de publieke sector verder uitbouwen.

Elbert Dijkgraaf werkte ruim tien jaar als Senior Partner bij Deloitte. Daar legde Dijkgraaf zich volledig toe op de publieke sector, in de rol van accountant en adviseur voor gemeenten, onderwijsinstellingen en woningcorporaties in Noord- en Oost-Nederland. Na ruim tien jaar bij Deloitte besloot Elbert Dijkgraaf een nieuwe weg in te slaan. De afgelopen vijf jaar heeft hij onder meer in de private sector als algemeen directeur bij Hooge Raedt Groep Holding in Baarn gefunctioneerd.

De afgelopen tijd was Dijkgraaf zich aan het oriënteren om mogelijk een nieuw accountantskantoor te beginnen in de publieke sector, waarbij hij zijn vaardigheden als specialist op het gebied van de audit van gemeenten kon inzetten. Aansluiting bij een bestaande kleine auditpraktijk en die vervolgens uitbouwen vormde ook een mogelijke nieuwe uitdaging.

Eshuis Accountants en Adviseurs

Dat laatste heeft Dijkgraaff gedaan. Hij besloot zich aan te sluiten bij Eshuis Accountants en Adviseurs, een accountants- en advieskantoor in Oost-Nederland met zo’n 130 medewerkers. Het kantoor bestaat inmiddels 85 jaar en adviseert ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf, vrije beroepsbeoefenaars en non-profit instellingen. Dijkgraaf is aangesteld als Partner en is tevens aandeelhouder.

Elbert Dijkgraaf - Partner bij Eshuis

De benoeming van Dijkgraaf komt op een gunstig moment voor het accountantskantoor, dat zijn opdrachtenportfolio in de publieke sector ziet toenemen en zijn activiteiten binnen het domein wil uitbreiden. Michel Schaepers, bestuursvoorzitter van Eshuis: “Wij zien een toenemende vraag vanuit de publieke sector op ons af komen, zeker gezien de terugtrekkende beweging van de grote kantoren uit de publieke sector in de regio. Dit maakt dat we Elbert Dijkgraaf als partner/aandeelhouder hebben aangetrokken om vol energie onze positie in de publieke sector uit te bouwen.”

Dijkgraaf kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging en zegt: “Ik heb veel zin om samen met mijn collega’s binnen Eshuis mijn oude ambacht weer op te pakken. Met de aanwezige kennis en kunde van zowel accountancy als organisatieadvies, zijn we een prima partner voor de publieke sector.”

Naast zijn werkzaamheden voor Eshuis is Dijkgraaf maatschappelijk betrokken als commissaris bij Wildlands, commissaris bij sociaal investeringsfonds Sovec, voorzitter van de raad van toezicht van de landelijk opererende ggz-instelling Eleos en voorzitter van het bestuur van de stichting Koorschool Rijssen.