Eshuis versterkt business intelligence-expertise met Road 2 BI

30 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eshuis Accountants en Adviseurs en business intelligence-specialist Road 2 BI uit Hengevelde bundelen de krachten. 

De twee bedrijven kennen elkaar sinds 2016, toen Road 2 BI het levenslicht zag. Oprichter Jörgen Peerik had een accountant nodig voor zijn bedrijf, en kwam uit bij Eshuis, dat kantoren heeft in Almelo, Enschede en Nijkerk. Zijn eerste ervaring was meteen positief, herinnert hij zich.

“Accountants kijken bij het in kaart brengen van financiën en cijfers vooral terug op de voorbije periode. Wat ik opvallend, en zeer positief vind aan Eshuis, is dat zij ook actief met ondernemers vooruit willen kijken.”

De samenwerking groeide uit van een inhuurrelatie tot een partnership, omdat de business intelligence-expertise van Road 2 BI waardevol bleek voor het traditionele accountancywerk van Eshuis. “Wij zijn gespecialiseerd in het vertalen van data naar waardevolle informatie. Met deze competentie kunnen accountants hun klanten van beter advies voorzien”, zegt Peerik. 

Eshuis Accountants en Adviseurs en Road 2 BI.

Eshuis gebruikte de expertise van Road 2 BI in zijn eigen proposities, en bracht Road 2 BI bij verschillende van zijn klanten onder de aandacht. “Naast inrichting van dashboards, verzorgde ik bijvoorbeeld data-analyses ter ondersteuning van jaarrekeningcontroles”, legt Peerik uit. 

Nu kiezen de twee partijen voor een vergaande samenwerking. Road 2 BI en Eshuis bundelen de krachten en gaan samen optrekken. Peerik: “Road 2 BI blijft een aparte BV. We worden ‘Powered bij Eshuis’ zou je kunnen zeggen. We passen heel goed bij elkaar, zijn nuchtere, langetermijndenkers en we versterken elkaars dienstverlening.” 

Michel Roelofs, bestuurslid bij Eshuis Accountants en Adviseurs, is verheugd met de deal. “Business Intelligence leidt tot overzicht en waardevolle inzichten. Buitengewoon waardevol voor onszelf én voor onze klanten. De specialistische kennis en ervaring die Road 2 BI levert kunnen we blijven inkopen, maar veel liever nog bieden we die aan vanuit onze eigen organisatie.” 

“Daarnaast brengt Jörgen ook aanvullende dienstverlening en kennis binnen”, legt hij uit. “Als IT-auditor kan hij onze controlepraktijk versterken met IT-audit- en data-analysekennis.”

Eerder dit jaar werden Caroline Willems en Remco Rijshouwer door Eshuis benoemd tot partner.