Eshuis bouwt positie in Groningen uit met aansluiting van HZG

08 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In het jaar waarin het zijn tienjarige jubileum viert, heeft HZG Accountants & Adviseurs uit Groningen ervoor gekozen zich aan te sluiten bij Eshuis, een grotere branchegenoot uit Oost- en Midden-Nederland met zo’n 180 medewerkers.

Met de uitbreiding – per 1 januari formeel van kracht – groeit het team van Eshuis naar ruim 200 medewerkers. Circa 150 daarvan werken in de audit- en accountancypraktijk, en de overige vijftig zijn als adviseur actief op het gebied van onder meer organisatieadvies, juridische dienstverlening en fiscaal advies.

Met de deal bouwt Eshuis – dat kantoren heeft in Almelo, Amersfoort, Enschede en Nijkerk – zijn aanwezigheid uit naar Groningen. “HZG specialiseert zich nu in audit in de publieke sector, maar wij zien in Groningen ook de potentie om uit te breiden naar bredere dienstverlening aan het midden- en kleinbedrijf. Dat past bij de full service-visie van Eshuis”, zegt bestuursvoorzitter Michel Schaepers.

Eshuis bouwt positie in Groningen uit met aansluiting van HZG

De topman van Eshuis voegt toe dat het bedrijf ook op recruitmentvlak de vruchten verwacht te plukken van de aansluiting van HZG. “Met de nieuwe vestiging in Groningen zitten we dicht bij de rijksuniversiteit en twee hogescholen, mooie kweekvijvers van talent. Een prettige bijkomstigheid.”

Als onderdeel van de integratie worden de bestaande directeuren van HZG – Sietse Hofsteenge en Erik Vriesen – partners bij Eshuis.

Hofsteenge ziet veel voordelen in de aansluiting: “Samen kunnen we de markt beter bedienen en grotere en uitdagende organisaties als klant verwelkomen. En hiermee ontstaan voor onze medewerkers meer kansen op persoonlijke ontwikkeling en doorgroei.”

“Ook zien we in Eshuis een organisatie die, ondanks de schaalgrootte, past bij de cultuur en eigenheid van HZG met dezelfde focus op kwaliteit en toegevoegde waarde voor onze klanten.”

Vorig jaar voegde Eshuis de gespecialiseerde business intelligence-specialist Road 2 BI toe aan het bedrijf.