Anne van Mierlo en Tim Kleinloog over werken bij VODW

05 juni 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Anne van Mierlo en Tim Kleinloog blikken terug op hun start en werkzaamheden bij VODW.

Anne van Mierlo

Voordat ik bij VODW aan de slag ging heb ik de master Econometrics and Mathematical Economics afgerond aan Tilburg University. Bij VODW heb ik vervolgens veel ervaring opgedaan op het gebied van voorspelmodellen, campagne optimalisatie en dashboarding bij verschillende klanten.

Momenteel vervul ik de functie Marketing Intelligence Analist in het salesteam van Eneco, waar ik de channelmanagers in mijn team op analytisch vlak ondersteun bij het behalen van hun targets. Het identificeren van de meest kansrijke leads voor campagnes, het analyseren van klant- en marktinformatie en het zorgen voor up-to-date en kloppende salesdata in dashboards zijn voorbeelden van werkzaamheden waar ik dagelijks mee bezig ben. Ik heb ontdekt dat het slim inzetten van data organisaties helpt bij het maken van betere keuzes en daar krijg ik enorm veel energie van.

Anne van Mierlo en Tim Kleinloog - VODW

Tim Kleinloog

Tijdens mijn studie had ik nog niet eerder gehoord van VODW, maar na de eerste gesprekken voelde ik me gelijk op mijn plek. Inmiddels werk ik voor VODW aan verschillende uitdagende data science projecten. Momenteel ben ik aan de slag bij een grote energieleverancier, waar ik onderdeel ben van verschillende scrum teams. Binnen dit team werk ik aan operationele dashboarding, begeleid ik een startende analist en ontwikkel ik mee aan een methode om meer grip te krijgen op retentie: wie gaat er weg en waarom?

Wat mijn werkzaamheden echt impactvol maken is de goede samenwerking met mijn collega’s bij VODW. Zelf ben ik eind 2015 afgestudeerd aan de TU Eindhoven. De laatste twee jaar van mijn studie ontdekte ik dat ik veel plezier haal uit het creatief bezig zijn met data en alle technieken die daarbij komen kijken. Het combineren van kennis van statistiek, programmeer skills en business sense blijkt in de praktijk erg krachtig. Ik vind het opvallend hoeveel ik op al deze gebieden heb bijgeleerd in het jaar dat ik nu werk voor VODW. Tenslotte waardeer ik enorm aan VODW dat je zelf je passie kan ontdekken en verder vormgeven.