Mitopics breidt IT-expertise uit met twee nieuwe consultants

10 mei 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT consultancybureau Mitopics heeft zijn team de afgelopen tijd versterkt met twee nieuwe professionals. Marco Schoonderwaldt is gestart als IT-Consultant en Willemijn Waisvisz-Van Lookeren Campagne is aangesteld als Juridisch Adviseur.

Marco Schoonderwaldt ging na te zijn afgestudeerd in werktuigbouwkunde – plus een kopjaar ICT en bedrijfskunde – aan de slag op het snijvlak van bedrijfsvoering en ICT. In dit vakgebied heeft hij inmiddels meer dan twintig jaar ervaring opgedaan. Zo werkte hij aan de klantkant onder meer voor klanten als Toyota Industrial Equipment en aan de leverancierskant voor ERP reseller Macroscoop (Epicor). Vervolgens was hij zo’n negen jaar werkzaam bij ICT dienstverlener Ordina, in de rol van business consultant binnen de business unit ERP/SCM. Schoonderwald is APICS CPIM, Prince2 Practitioner, Scrum master en bijna Lean green belt gecertificeerd. 

Per 1 april besloot Schoonderwaldt een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Mitopics, een IT-adviesbureau uit Gouda met technische, bedrijfskundige en juridische expertise. Als IT Consultant versterkt hij inmiddels het vernieuwingsteam van het bureau. Vanuit zijn nieuwe rol wil hij bedrijven begeleiden bij het ontwikkelen en realiseren van hun ICT strategie. “Bijvoorbeeld met hieruit voortkomende IT vernieuwingsprojecten als pakket- / partnerselectie en implementatiebegeleiding.”

Over zijn nieuwe uitdaging zegt hij verder: “Werken bij Mitopics betekent voor mij werken bij een onafhankelijk kantoor, herkend en erkend als een professioneel bedrijfskundig, technisch en IT-juridisch adviesbureau.” Hij besluit: “In de komende tijd wil ik waardevolle bijdragen leveren aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen van onze klanten en de verdere groei van Mitopics.”

Marco Schoonderwaldt en Willemijn Waisvisz-Van Lookeren Campagne - Mitopics

Willemijn Waisvisz-Van Lookeren Campagne werkte na haar studie privaatrecht aan de Universiteit Leiden (specialisatie IE- en ICT-recht) jarenlang als bedrijfsjurist bij KLM. Daar was ze onder andere betrokken bij complexe, innovatieve trajecten op het gebied van ICT, outsourcing, inkoop, distributie en e-commerce. Ook adviseerde ze over intellectueel eigendomsrecht, privacy en compliance. Vervolgens was ze enige tijd werkzaam als juridisch adviseur bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en adviseerde ze op het gebied van intellectueel eigendomsrecht en publiek private samenwerkingsverbanden tussen universiteiten en bedrijven.

Begin februari startte ze als Juridisch Adviseur in het Juridisch Team van Mitopics. Binnen het team en samen met het Vernieuwingsteam adviseert ze opdrachtgevers over de juridische aspecten van diverse ICT-gerelateerde thema’s zoals het waarborgen van continuïteit, integriteit en het beperken van risico’s in het kader van bijvoorbeeld inkoop-, aanbestedingstrajecten en outsourcing. Daarnaast is ze betrokken bij het opstellen, beoordelen en onderhandelen van IT-overeenkomsten. De komende tijd ligt haar focus op het voorbereiden van organisaties op de Algemene verordening gegevensbescherming die per 25 mei 2018 van toepassing is.

Over haar nieuwe rol en toegevoegde waarde, zegt Waisvisz-Van Lookeren Campagne: “Mijn brede kennis en ervaring kan ik goed toepassen in mijn dagelijkse praktijk bij Mitopics. Het actief en creatief meedenken met de interne stakeholders van opdrachtgevers zonder de juridische risico’s en de economische belangen van hun organisaties uit het oog te verliezen, maakt mijn werk interessant.” Ze geeft verder aan: “Werken bij Mitopics betekent werken bij een gerenommeerd, onafhankelijk en multidisciplinair kantoor.” De komende tijd hoopt de ervaren adviseur “betrokken te zijn bij leuke projecten en bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van Mitopics.”

Met de recente versterking van de twee professionals kan Mitopics, dat inmiddels een team van dertien professionals telt, haar voorgenomen groeiambities verder doortrekken. “Wij zijn erg blij met de komst van Marco, die het IT-vernieuwingsteam zal versterken met zijn brede kennis en ervaring op het gebied van onder andere ERP en Willemijn Waisvisz-van Lookeren Campagne, die met haar eveneens brede kennis en ervaring van het IT-recht het Juridisch team versterkt.”