Revnext oprichter verkozen tot aanstormend Rotterdams talent

21 april 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kort na het winnen van haar notering in de top-50 van meest inspirerende vrouwen in de Techsector (Ínspiring Fifty), heeft Revnext oprichter Anouk Vos nog een prijs in de wacht gesleept. Ze is verkozen tot aanstormend Rotterdams talent.

De prijs ‘Rotterdamse zakenvrouw van het Jaar’ werd in 2013 in het leven geroepen door onderneemster Daniëlle de Wilde, die in 2013 tot dé zakenvrouw van de BAR-regio (Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk) werd gekroond. Ze vond het vreemd dat het veel grotere Rotterdam nog geen prijs had voor ondernemende vrouwen.

Het Wereldmuseum vormde begin deze maand het toneel voor de meest recente editie van het initiatief, waar awards vergeven werden in verschillende categorieën. De belangrijkste award, die van ‘Rotterdamse zakenvrouw van het jaar’, werd uitgereikt aan Clarissa Slingerland van MissPublicity, een PR-bureau dat zij 14 jaar geleden oprichtte en inmiddels vestigingen heeft in Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. Overige genomineerden waren Vanessa de Kock van kinderkledingmerk Little Indians en Iris Wulffraat, eigenaar van Rotterdamse horecagelegenheden Opa en BierBoutique.

Revnext oprichter Anouk Vos verkozen tot aanstormend Rotterdams talentAanstormend Rotterdams talent

Er waren dit jaar nog twee categorieën waarin prijzen te verdienen vielen*. Een nieuwe categorie deze editie was die van ‘aanstormend Rotterdams talent’, een prijs die uiteindelijk werd uitgereikt aan Anouk Vos, partner bij Revnext. “Een hele mooie opsteker voor mij, maar zeker voor Revnext als startend bedrijf”, aldus Vos in een reactie op de erkenning. Het relatief jonge kantoor uit Rotterdam richt zich op vraagstukken met een focus op hightech-sectoren en heeft de ambitie om zich de komende jaren in de top van de high tech consulting wereld te positioneren. 

Het is niet de eerste keer dat Vos in de schijnwerpers staat. Recent nog wist ze een plek te veroveren in Nederlandse variant van de ‘Inspiring Fifty’**, een ranglijst met de 50 meest inspirerende vrouwen binnen de technologiesector. De verkregen erkenning voor de Revnext partner en cybersecurity expert is niet geheel verrassend, Vos heeft een jarenlange carrière achter de rug en heeft een sterk trackrecord opgebouwd in diverse sectoren.

Zo was ze de afgelopen jaren bijvoorbeeld werkzaam voor Policy Research Corporation
 en was ze eerder actief bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en bij het ministerie van Veiligheid en Justitie, als Senior Policy Advisor Cyber Security. Verder is Vos het boegbeeld van de Women in Cyber Security Foundation. een wereldwijd netwerk van meer dan 700 vrouwen die zich inzetten om de wereld digitaal veiliger te maken. Afgelopen jaar sleepte ze op basis van haar inspanningen – de strijd voor een grotere participatie van vrouwen in de techsector – bovendien de Lof Spotlightprijs voor Female Leadership in de wacht.

* In de categorie ‘zakenvrouw zonder personeel’ won Deniece von Harras van ondernemersplatform SmartUp Network de gelijknamige award.

** Stichting Inspiring Fifty werd in 2013 opgericht door Janneke Niessen en Joelle Frijters, twee vrouwelijke ondernemers, die met de ranglijst elk jaar de vijftig meest inspirerende Nederlandse vrouwelijke ondernemers in het zonnetje zetten.