Drie consultants in 50 meest inspirerende vrouwen in Technologie

14 april 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd

In de Nederlandse uitgave van de Inspiring Fifty, een ranglijst met de 50 meest inspirerende vrouwen binnen de technologiesector, staan dit jaar drie consultants: Nupur Kohli, Advisor Health Advisory Services bij EY, Manon van Beek, Country Managing Director van Accenture en Anouk Vos, Founding Partner bij Revnext.

Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in onze wereld, binnen het bedrijfsleven maar ook daarbuiten. Technologie kan oplossingen bieden voor de grotere problemen waar we als samenleving voor staan”, stellen Janneke Niessen en Joelle Frijters, oprichters van stichting Inspiring Fifty. Het initiatief, dat in 2013 werd opgericht door de twee vrouwelijke ondernemers, zet ieder jaar de vijftig meest inspirerende Nederlandse vrouwelijke ondernemers in het zonnetje. Niessen en Frijters staan tevens aan de basis van Improve Digital, een bureau waarmee ze diversiteit binnen het techdomein willen stimuleren, door rolmodellen beter zichtbaar te maken.

Voor de Nederlandse editie van Inspiring Fifty* zijn de vijftig 'Meest Inspirerende Vrouwen in Technologie' inmiddels bekendgemaakt. “Deze 50 inspirerende rolmodellen zullen er voor zorgen dat meer meisjes en vrouwen een keuze voor tech zullen maken en zelf op een dag ook weer rolmodel zullen zijn”, geven Frijters en Niessen aan.

Inspiring Fifty Europe 2017In de Nederlandse Inspiring Fifty ranking zijn dit jaar drie vertegenwoordigers uit de adviesbranche te vinden:

Nupur Kohli, sinds medio 2016 werkzaam als Advisor Health Advisory Services bij EY
, waar ze zich richt op het functioneren en de ontwikkeling van zorginstellingen. De afgestudeerde Doctor in de medicijnen is een veelgevraagd spreker en auteur. Vorig jaar won Kohli de VIVA400 ‘Most Inspiring Woman of the Netherlands’ award (categorie Smart Brains). Ze studeerde af aan Harvard Business School na een eerder behaalde master aan de UvA. Kohli heeft onder andere onderzoek gedaan naar het maximaliseren van productiviteit door beter stressmanagement. In 2012 was ze de jongste TEDx Award (TEDxDelft) winnaar.

Manon van Beek werd eind 2013 benoemd tot Country Managing Director van Accenture en nam daarmee het stokje over van Anja Montijn-Groenewoud. Van Beek startte haar loopbaan bij het consultancybureau in 1996, direct na het behalen van haar Master in Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2015 was Van Beek een van de drie finalisten voor de Topvrouw van het Jaar’ verkiezing. Van Beek is naast haar rol ook een groot ambassadeur van de jaarlijkse Accenture Innovation Awards, die dit jaar op 18 mei worden uitgereikt. Eind vorig jaar behoorde Accenture tot de beste technologische dienstverleners volgens managers.

Nupur Kohli - Manon van Beek en Anouk Vos

Anouk Vos is een van de Founding Partners van Revnext, een nieuw kantoor uit Rotterdam dat zich richt op vraagstukken met een focus op hightech-sectoren. De afgelopen jaren werkte Vos voor Policy Research Corporation. In de periode daarvoor was ze actief bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en later bij het ministerie van Veiligheid en Justitie, als Senior Policy Advisor Cyber Security. Verder is Vos President van de Women in Cyber Security Foundation. een wereldwijd netwerk van meer dan 700 vrouwen die zich inzetten om de wereld digitaal veiliger te maken. Afgelopen jaar sleepte ze op basis van haar verdiensten de Lof Spotlightprijs voor Female Leadership in de wacht.

Niessen besluit: “Het is goed voor organisaties om een divers personeelsbeleid te hebben, en dan heb ik het niet enkel over geslacht. Onderzoeken laten het zien: hoe diverser, hoe beter de resultaten. Met de Inspiring Fifty schuiven we rolmodellen naar voren. Die hebben mensen graag. Vrouwen kunnen aan onze lijst zien dat de technologiewereld enorm divers is en dat er overal aansprekende vrouwen werken.”

* Afgelopen maart, voorafgaande aan de bekendmaking van de Nederlandse Inspiring Fifty ranking, werd de Europese lijst uitgebracht. In de loop van 2017 zullen ook in overige landen Inspiring Fifty ranglijsten worden gepubliceerd (Scandinavië, Groot-Brittannië, DACH regio en Frankrijk). Op de planning staan tevens ranglijsten binnen andere continenten, waaronder in Zuid-Afrika.