Zes vragen aan Floor Broekman over The Next Generation

21 april 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Floor Broekman, consultant bij SOLVE Consulting, is als projectmanager actief bij de startup The Next Generation. Zes vragen aan Broekman over het duurzaamheidsinitiatief. 

Wat houdt The Next Generation (TNG) in?

Op onze website hebben we een kaart van Amsterdam opgezet, de zogeheten Ecomap, waar Amsterdammers op zoek kunnen naar duurzame en bewuste ondernemers binnen diverse categorieën. Door je postcode in te vullen wordt er een overzicht gegeven van welke duurzame initiatieven er in jouw buurt zitten. Wij hebben ervaren dat veel inwoners van de stad niet eens weten wat voor ondernemers er in zijn of haar straat zitten. Laat staan het verhaal achter deze ondernemers. The Next Generation heeft de doelstelling om Amsterdammers te verbinden en de mogelijkheid te geven om kennis te maken met deze ondernemers. Dit doen we door het verhaal achter onze ondernemers, onze Ecopreneurs, te vertellen en te laten zien.

Hoe lang is TNG actief?

TNG is officieel twee jaar geleden opgezet door een aantal studenten. Afgelopen twee jaar is er hard gewerkt om de technische kant (website) optimaal te maken. Sinds begin dit jaar zijn we weer actief op zoek naar nieuwe partners en ecopreneurs. We merken dat er veel vraag naar is en potentie in zit, dit geeft ons inspiratie voor nieuwe innovaties.

Wat doe je vooral in je rol als projectmanager?

Voornamelijk houd ik mij bezig met externe contacten (partners/ecopreneurs). Daarnaast monitor ik projecten en zoek ik naar eventuele nieuwe projecten. En natuurlijk zijn we vaak met ons multidisciplinaire team (Luc Burggraaf, Emma van Leeuwen, Robin van der Laan) aan het brainstormen/vergaderen over nieuwe ideeën.

The Next Generation

Welke lessen heb je geleerd in de afgelopen twee jaar? 

Ik heb geleerd dat samen kleine stappen maken een grote impact kunnen hebben. Daarnaast heb ik ervaren dat ik van het ondernemerschap veel energie krijg, je komt met veel verschillende mensen in aanraking en je kan het zo uitdagend maken voor jezelf als je wilt. Er ligt altijd wel een uitdaging in het vooruitzicht. Tevens heb ik gemerkt dat veel mensen die met duurzaamheid bezig zijn ontzettend positief zijn en open staan voor nieuwe ideeën.

Wat is de doelgroep van The Next Generation?

We focussen ons op Amsterdammers. Vooral op de jongere generatie omdat die nog veel impact kan hebben op The Next Generation. 

Zijn er al plannen om uit te breiden?

Uitbreiden naar andere steden is een mooi streven. Eerst Amsterdam maar eens op de kaart zetten! Maar in de komende jaren kan dit zeker ook in andere steden worden opgezet.