Koningin Máxima brengt bezoek aan Social Impact Factory Utrecht

24 februari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft eergisteren een werkbezoek gebracht aan de Social Impact Factory Utrecht (SIFUtrecht) en opende hier het eerste Buzinezz Forum. SIFUtrecht is een hotspot voor sociaal ondernemerschap in Nederland en een initiatief van de Stichting Social Impact Factory, Seats2Meet.com, Legal Impact en Kirkman Company.

In de Social Impact Factory Utrecht (SIFUTrecht) aan de Vredenburg 40 (beter bekend als het 'Staffhorstpand') worden sociaal ondernemers, groot en klein, met elkaar verbonden om gezamenlijke impact te creëren. “Wij zijn vereerd Koningin Máxima te mogen verwelkomen in het prachtige monumentale pand. Het pand, van circa 2.000 m2, functioneert als werk-, vergader- en ontmoetingsplek voor sociaal ondernemers, zoals zelfstandige professionals, startups, bedrijven en organisaties, die samenwerken aan innovatieve en ondernemende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken”, aldus Han Hendriks, bestuurder van SIFUtrecht en managing partner bij Kirkman Company. De afgelopen maanden is het pand van buiten volledig gerenoveerd en van binnen volgens circulaire principes ingericht. 

In korte tijd is de SIFUtrecht uitgegroeid tot “dé landelijke hotspot” op het gebied van sociaal ondernemerschap en volgens de initiatiefnemers is dit pas het begin. Om sociaal ondernemerschap voor iedereen mogelijk te maken organiseert de SIFUtrecht zogenoemde Impact LABS. In deze LABS worden corporates en startups met elkaar verbonden, om een maatschappelijk probleem op te lossen.
Koningin Maxima brengt bezoek aan Social Impact Factory UtrechtHet probleem van veel corporates en grote overheidsinstellingen is dat ze niet snel kunnen innoveren, terwijl de wereld snel verandert door onder andere vernieuwende technologieën. Startups zijn daarentegen wendbaar en veranderen gemakkelijk van koers, terwijl ze tegelijkertijd nieuwe businessmodellen ontwikkelen.

Koningin Máxima opent Buzinezz Forum

De Buzinezzclub is zo’n sociale onderneming. Zij bieden jongeren met een bijstandsuitkering de mogelijkheid tot het volgen van een intensief trainingsprogramma en brengt hen in contact met ondernemers en professionals. Ruim 146.000 jongeren maken in Nederland gebruik van een bijstandsuitkering en een groot deel van hen heeft geen diploma of beschikt niet over voldoende startkwalificaties om volwaardig deel te nemen aan de arbeidsmarkt. De Buzinezzclub is een van de eerste bewoners van de SIFUtrecht en kreeg eergisteren koninklijk bezoek.

Hare Majesteit Koningin Máxima opende het eerste Buzinezz Forum, een platform voor gemeenten, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief te bieden op een baan. De toespraak van de Koningin was vooral gericht op de initiatieven van het programma ‘Kansen voor Jongeren’ van het Oranjefonds, één van de partners van de Buzinezzclub