Bas Ceulemans versterkt Utrechts adviesbureau M3 Consultancy

16 mei 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

M3 Consultancy heeft Bas Ceulemans aangetrokken als nieuwe Associate. Met de toevoeging van de recent afgestudeerde young professional telt het Utrechtse adviesbureau inmiddels tien consultants.

Bas Ceulemans behaalde afgelopen jaar zijn Master in Aerospace Engineering (Air Transport & Aerospace Operations) aan de TU Delft en eerder al een master aan de University of Melbourne, Australië. Gedurende zijn opleidingen was hij onder meer actief binnen de Stichting International Research Projects Delft (IRPdelft), bestaande uit een groep van twintig masterstudenten van de TU Delft met verschillende studieachtergronden. IRPdelft biedt innovatieve technologische en strategische oplossingen aan bedrijven die kansen zien in opkomende economieën en markten. Ceulemans was vanuit IRPdelft onder andere betrokken bij een marktonderzoek voor scheepsbouwer Damen Ferry Services in het Caribisch gebied. Ook liep hij stage bij de Flight Operations divisie van de KLM en werkte hij zo’n zes jaar in de beveiliging bij ICT adviseur Schuberg Philis, gevestigd op Schiphol-Rijk.

Na het behalen van zijn master koos Ceulemans voor een uitdaging binnen de adviesbranche
 en heeft zich begin dit jaar verbonden aan M3 Consultancy, een adviesbureau uit Utrecht dat zich specialiseert in operations strategy en supply chain transformation. Om meer te weten te komen over zijn nieuwe rol bij M3 stelde Consultancy.nl Ceulemans enkele vragen:

Bas Ceulemans - M3 ConsultancyGefeliciteerd met de stap. De consultancymarkt kent tal van topspelers, wat gaf de doorslag om te kiezen voor M3 Consultancy?

Het voordeel aan M3 is dat ik 1-op-1 met mijn manager aan een project werk. Een ultieme kans om te leren van de ervaren collega en mijn analytische skills in rap tempo te ontwikkelen. Daarnaast zie ik bij M3 een goede mogelijkheid om mij veelal bezig te houden met operationele vraagstukken. Mijn passie voor lucht- en ruimtevaart heeft zeker bijgedragen aan mijn ambitie om kennis en expertise op dit gebied verder te ontwikkelen. 

Je bent inmiddels zo’n vier maanden in dienst. Hoe zagen jouw eerste zestien weken er uit?

Analyses, analyses en nog meer analyses. Bovenal is het zeer motiverend wanneer je merkt dat de klant overtuigd is van jouw toegevoegde waarde. Naast het analytische werk, kost het veel tijd en overtuigingskracht om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Kun je ons iets vertellen over de opdrachten waaraan je hebt mogen werken en over jouw rol in die projecten?

Eén van mijn eerste projecten had betrekking op de planning van security-personeel binnen de luchtvaartsector. De omvang en complexiteit van het proces maakte dat het integrale overzicht verloren was gegaan en de kosten sterk toegenomen. Onze analyse liet zien dat een andere manier van plannen tot grote besparingen zou kunnen leiden zonder op kwaliteit in te leveren. We zijn de verbeterpunten nu aan het implementeren; wat weer heel andere uitdagingen met zich mee brengt.

Werken in consulting vraagt van adviseurs om continu voorop te lopen op kennisgebied. Hoe ziet jouw professionele ontwikkelingsplan er in het eerste jaar uit?

Ik heb zelf al wel een idee in welke richting ik mij verder zou willen specialiseren/ontwikkelen. Maar voordat het zo ver is, wil ik mij eerst focussen op de basics van het consultancy vak en deze goed onder de knie krijgen. Analytische methodes, problem solving skills en omgang met de klant zullen daarom veelal centraal staan. Daarnaast is het belangrijk om ervaring op te gaan doen. Dit zal helpen het ontwikkelingsplan te personaliseren.

Afgelopen jaar sloot Tim Van Pelt zich aan bij M3 Consultancy
, ook in de rol van Associate.