Nieuwsbrief van RevelX in beste informatiebronnen voor startups

24 februari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

The Growth Weekly, de wekelijkse nieuwsbrief van adviesbureau RevelX die onder meer onderwerpen aansnijdt als disruptieve innovaties, growth-hacks, startups & scaleups is door ondernemersplatform Sprout verkozen tot een van de beste informatiebronnen voor startups. 

Om (startup)ondernemers en andere techbedrijven te helpen zich (verder) te laten verdiepen in trends, thema's en ontwikkelingen die voor hun interessant zijn, heeft platform Sprout ongeveer 200 (door nieuwsbrief/blog platform Revue gescreende) nieuwsbrieven onder de loep genomen. De uiteindelijke toplijst van Sprout bevat negen nieuwsbrieven van mensen en organisaties, waarvan er acht bekend staan als goeroes op het gebied van venture capital, startups of innovatie.

Zo staat bijvoorbeeld de nieuwsbrief van Azeem Azhar in de lijst, een techgoeroe die in zijn wekelijkse nieuwsbrief (‘Exponential View’) ingaat op onderwerpen als technologie, businessmodellen, of politieke economie en de samenleving. Bij de overige nieuwsbrieven* is ook ‘The Growth Weekly’ te vinden, de wekelijkse nieuwsbrief van RevelX. Opgericht in 2014 door voormalig Boer & Croon consultants en gevestigd in Amsterdam, is RevelX een Nederlands adviesbureau dat volgens eigen zeggen gespecialiseerd is in het laten groeien van ondernemingen. Sinds de oprichting heeft het bureau tal van opdrachtgevers ondersteund bij hun groeivraagstukken.**

The Growth Weekly

RevelX’s nieuwsbrief, The Growth Weekly, biedt op wekelijkse basis een nieuwsoverzicht op het gebied van disruptieve innovaties, growth-hacks, startups & scaleups. Het nieuws is zorgvuldig gecureerd door RevelX en het merendeel van de content linkt naar grote internationale publicaties, zoals onder meer Inc.com, Bloomberg en TheGuardian of bijvoorbeeld Thenextweb.com, techcrunch.com en fastcompany.com. Vooralsnog heeft The Growth Weekly zo’n 300 abonnees, maar met de aandacht die Sprout aan de nieuwsbrief van RevelX heeft besteed zal dat aantal naar verwachting verder gaan toenemen.

Op LinkedIn laat RevelX partner Jeroen van der Vlugt weten trots te zijn op de erkenning, en voegt toe: “The Growth Weekly is niet alleen interessant voor startups maar voor alle ondernemingen die willen groeien.”

* De overige nieuwsbrieven zijn (van de hand) van: M.G. Siegler, (investeerder in GV; Google Ventures), Azeem Azhar, ‘Pivoting’ (van techondernemer) Bryce Adams, ‘We are Off The Record’ (een digital growth agency), ‘Web-Crunch Weekly’ (van Andy Leverenz), ‘Digital, Startups & Tech Roundup’ (van Creative Plantation oprichter James Lucas), ‘StartupResources.io’, Ross Chapman, met een nieuwsbrief over user experience en e-commerce.

** Zo hielp RevelX bijvoorbeeld TNO om hun bedrijfsresultaten en het innovatieproces te verbeteren door het implementeren van performance management en hielp het bureau overheidsinitiatief Topteam Sport met de uitrol van het Sportinnovator programma.