Drie promoties in Financial Services tak van Roland Berger

14 februari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Financial Services praktijk van het Nederlandse kantoor van Roland Berger heeft de afgelopen periode een sterke groei doorgemaakt. Drie adviseurs zijn beloond voor hun bijdrage aan de groei – Mark de Jonge, Frank Schrijver en Sjors van der Zee.

Sinds de start van Roland Berger in ons land vijftien jaar geleden behoort de financiële dienstverlening tot een van de pijlers van het consultancybureau. In het afgelopen jaar is het team, dat zowel binnen als buiten Nederland actief is, uitgegroeid tot ruim 20 consultants. “We zien een toenemende vraag bij Nederlandse banken en verzekeraars naar high-end consulting door de vele veranderingen in deze markt”, aldus een woordvoerder van het advieskantoor.

De Financial Services praktijk adviseert banken, verzekeraars en toezichthouders, maar ook startups en FinTechs, over uiteenlopende strategische vraagstukken, van het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen en digitale strategieën tot het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Ook voert de service line onderzoek uit voor opdrachtgevers (zoals het recente onderzoek naar de Nederlandse FinTech markt in opdracht van ING en Rabobank) en is het betrokken bij uitvoering van tal van veranderprogramma’s binnen de branche. 

Ter versterking van de praktijk heeft Roland Berger drie promoties aangekondigd. Het betreft Mark de Jonge (41), Frank Schrijver (39) en Sjors van der Zee (34). 

Mark de Jonge - Frank Schrijver - Sjors van der Zee - Roland Berger

Mark de Jonge werkt sinds 2006 bij Roland Berger in Amsterdam. Na twee jaar bij Arthur D. Little te hebben gewerkt richtte hij samen met 14 Arthur D. Little-collega’s in 2002 consultancykantoor Quintel op – dat in 2011 werd verkocht aan A.T. Kearney. In 2006 maakte hij de overstap naar Roland Berger, waar hij aan de slag ging als Project Manager. In 2011 promoveerde hij tot Principal en een jaar later werd De Jonge Partner bij het Amsterdamse kantoor en hoofd van de Nederlandse Financial Services-tak. 

De Jonge is onlangs beloond voor zijn prestaties, en is benoemd tot senior partner binnen het wereldwijde Roland Berger-netwerk. Vanuit die rol is hij verantwoordelijk voor de Financial Services dienstverlening in Nederland, Scandinavië, Engeland en de Verenigde Staten.

Frank Schrijver is in 2008 begonnen bij Roland Berger als Senior Consultant. Hij begon zijn loopbaan in 2003 bij ABN AMRO als Auditor. Hij werkte 5,5 jaar bij de grootbank waarvan ruim twee jaar als Project Manager en een jaar als Strategy Consultant voor hij overstapte naar de adviesbranche. Binnen de Financial Services-tak heeft Schrijver zich gespecialiseerd in transformaties en performance improvement bij banken. Schrijver is gepromoveerd tot Principal. 

Sjors van der Zee is net als Schrijver gepromoveerd tot Principal. Van der Zee sloot zich in 2005 aan bij het consultancykantoor, eerst als stagiair en daarna als consultant. Hij was destijds afkomstig van PwC, waar hij in 2003 zijn carrière startte als Actuarial Consultant. Binnen het Financial Services team van Roland Berger richt hij zich voornamelijk op het begeleiden van verandertrajecten bij verzekeraars. 

Roland Berger is sinds 2002 actief in Nederland. Wereldwijd werd het consultancybureau in 1967 opgericht in München door de gelijknamige Duitser Roland Berger. In de afgelopen vijf decennia heeft het advieskantoor als een van de weinige Europese spelers een positie weten te bemachtigen in de internationale top van de strategische consultancymarkt, naast spelers als McKinsey & Company, The Boston Consulting Group, Bain & Company en Strategy&.