Daniël van der Krans over werken bij adviesbureau Mobilee

01 februari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Daniël van der Krans, afgestudeerd in Financial Economics, is in maart vorig jaar gestart als consultant bij Mobilee. Na de overstap van consultant naar business controller is hij weer terug naar zijn roots. Hij vertelt over zijn ervaringen in de afgelopen maanden en de mogelijkheden die hij krijgt bij het Utrechtse consultancybureau. 

De route naar Mobilee

Na mijn studie Financial Economics ben ik mijn carrière gestart bij Deloitte Consulting vanaf 2007. Vanuit Deloitte kreeg ik de kans om bij veel verschillende bedrijven in meerdere sectoren opdrachten te doen. Meestal in teamverband, wat maakt dat ik veel van anderen en van projectdynamiek heb geleerd. Om verbreding te zoeken ben ik vervolgens een aantal jaar business controller geweest bij verschillende bedrijven. Ik merkte dat ik meer toegevoegde waarde leverde door analyse, overzicht, inzicht en meedenken in business veranderingen dan door bijvoorbeeld het inrichten van administratieve organisatie, kostenallocatie, personeelsplanning, projectboekingen, data op orde brengen/houden. De controlling werkervaring was erg zinvol maar toch miste ik het consulting vak. 

Terug naar de roots dus! Tegelijkertijd wilde ik graag werken in een wat kleiner bedrijf met veel vrijheid, ondernemersgeest en innovatie. Ook belangrijk is voor mij de mix werk/privé met een jong gezin thuis. Mobilee vond ik op LinkedIn en daarnaast tipte ook een vriend mij op de vacature. De sollicitatieprocedure was prima: informele sfeer, goede gesprekken en een e-assessment. 

Daniel van der Krans - Mobilee

10 maanden verder..

Mobilee is een bedrijf waar de sfeer en openheid extra werkplezier en motivatie geeft. Verder een enorm interessante omgeving waar mensen werken met drive en passie om vernieuwend te blijven. Er wordt actief gebouwd aan de strategische pijlers van Mobilee (wendbaar, digitalisering en datagedreven). Zo is er een ontwikkelteam dat klanten helpt bij het ombouwen van ideeën naar oplossingen. Ook tijdens interne meetings wordt er regelmatig geëxperimenteerd met nieuwe tools/methoden om collega’s actief te betrekken. Daarnaast heb ik, samen met vier collega’s, direct in de eerste maanden mijn Lean Six Sigma Blackbelt certificaat gehaald. Dat was erg interessant en maakte dat ik snel aansluiting vond bij Mobilee.

Momenteel bouw ik mee aan het vormgeven van de data-driven pijler. Dit biedt tegelijkertijd focus voor het soort opdrachten waar ik me op richt. Zo hielp ik al een ministerie met het professionaliseren van sturingsinformatie als voorbereiding op een business intelligence (BI) omgeving. Momenteel ondersteun ik een groot mediabedrijf in een complexe omgeving met het waarmaken van de ambitie om operationeel te kunnen sturen vanuit diverse BI-dashboards. Interessante klussen waarin scherpte, vernieuwing en verbinding heel belangrijk zijn.

What’s next..

Samen met klanten hoop ik nog vaak op expeditie te gaan om meer datagedreven te worden. Niet omdat het moet, maar omdat het waarde en focus oplevert. Bijvoorbeeld, door het visualiseren van processen gaat data meer leven en biedt meer focus voor het opstarten van agile/lean trajecten. In het kader van ‘blijven leren’ staat de training Agile Scrum master op het programma.

The Mobilee factor..

  • een felicitatie taart op de deurmat voor de geboorte van mijn 3e kind terwijl ik nog in sollicitatieprocedure zat bij Mobilee.
  • binnen een maand met 5 collega’s op de racefiets een ronde van 80 km over de Utrechtse heuvelrug scheuren (“Tour de Mobilee”).

Gerelateerd: een interview met Mobilee consultant Aniek van den Berg en vijf vragen aan Elise Blanken.