Interview: Aniek van den Berg, Consultant bij Mobilee

19 februari 2016 Consultancy.nl

In augustus vorig jaar trad Aniek van den Berg als consultant in dienst bij Mobilee, een managementbureau uit Utrecht. Na zo’n acht jaar werkzaam te zijn geweest voor onder meer BKR en Sogeti een compleet nieuwe omgeving. Van den Berg blikt terug op haar eerste maanden in de adviesbranche en het werken bij Mobilee.

Hoe ben je bij Mobilee terecht gekomen?
In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam ik via LinkedIn bij Mobilee terecht. Mijn eerste indruk was een open organisatie met betrokken mensen. De open communicatie en de inhoud van de gesprekken bij mijn sollicitatie bevestigden dit absoluut. We hebben gesproken over de dingen die ik belangrijk en uitdagend vind. Op welke manier ik mezelf wil ontwikkelen en hoe dit bij kan dragen aan de ambities van Mobilee. 

Kun je iets meer vertellen over je werkzaamheden?
Ik werk inmiddels als consultant/ business analist. In deze rol begeef ik mij op het snijvlak van Business en IT. Ik houd me bezig met het analyseren van organisatievraagstukken en bedrijfsprocessen. Gevolgd door het aandragen van oplossingen en het doorvoeren van verbeteringen. Ook maak ik de vertaalslag naar de juiste inzet van IT oplossingen. Klantwaarde is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Momenteel ben ik als adviseur actief bij een groot ziekenhuis, daarnaast ben ik onderdeel van ons Marketingteam en onze Marktgroep Zorg.

Je straalt bij het vertellen van je verhaal. Wat maakt werken in de consultancy en Mobilee zo leuk?
Het is een ontzettend veelzijdig, je hebt te maken met processen en systemen maar ook met mensen en organisatiestructuren. De klantopdrachten zijn divers en uitdagend, het is zeker geen gesneden koek. Geen dag is daarom hetzelfde en out of the box denken is een must om een mooi resultaat neer te zetten!

En met betrekking tot Mobilee: Ik werk graag bij een organisatie waarbij ik het gevoel heb dat ik bijdraag en waar me thuis kan voelen. Bij zowel Mobilee als bij onze klanten is dit het geval – ik voel me betrokken en waardevol. Bovendien merk je aan alles dat Mobilee vooruit wil en nieuwe uitdagingen aan wil gaan. Het management team heeft ambitieuze doelstellingen opgesteld en het is ontzettend leuk om daar onderdeel van uit te maken.

Voor consultants geldt dat kennis en persoonlijke ontwikkeling van groot belang zijn om voorop te blijven lopen in de markt. Hoe ondersteunt Mobilee jou hierin?
Samen met mijn manager heb ik een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld. Dit richt zich op de competenties en resultaten waarmee ik aan de slag ga. Daarvoor krijg ik de kans om cursussen en trainingen te volgen. Mobilee heeft een aantal standaard trainingen die voor elke consultant op het programma staan. Ook is er ruimte om in overleg trainingen te volgen die zich specifiek richten op de ambities van mij zelf.

Het toepassen van de in trainingen opgedane kennis gebeurt meteen op projecten, ook wel ‘on-the-job learning’ genoemd. Tevens heb ik een opdrachtmanager die inhoudelijk betrokken is bij mijn opdracht. Deze collega is beschikbaar voor vragen en advies, wat ik zelf heel erg prettig en leerzaam vind. Sowieso kan ik veel leren van de kennis en ervaring van de collega’s. Iedereen staat ervoor open om in vraagstukken te duiken of om ervaringen uit te wisselen. Ik maak daar graag gebruik van.

Wat heeft je tot dusver het meest verrast?
Kenmerkend voor Mobilee vind ik de openheid en eerlijkheid. Dit is me al opgevallen tijdens mijn sollicitatie gesprekken. In de tijd dat ik nu in dienst ben (7 maanden, red.) wordt dit ook bevestigd. De collega’s en ook het management team zijn erg open. Er is transparantie over alle lopende zaken met betrekking tot Mobilee. Dit vind ik heel waardevol.

Tot slot, hoe zou je de cultuur van Mobilee omschrijven?
Mobilee is een behapbare organisatie waardoor je de collega’s echt leert kennen. Prettig dat je bij je collega’s terecht kunt om vakinhoudelijke tips and tricks uit te wisselen. Dit kan op eigen initiatief maar ook bij een van de door Mobilee georganiseerde ‘meetings’, georganiseerd rondom sectoren of thema’s. Ruimte om gewoon even gezellig bij te praten is er ook – zo hebben we elke vrijdagmiddag samen met de overige bedrijven in Creative Valley een leuke borrel!


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup