Een dag uit het leven: Paul van Deursen, adviseur bij Mitopics

05 januari 2017 Consultancy.nl

In de zomer van 2016 trad Paul van Deursen in dienst bij Mitopics, een bureau uit Gouda gespecialiseerd in organisatie- en IT-advies. Een dag uit het leven van de adviseur. 

08:00 – In de auto op weg naar kantoor krijg ik het eerste telefoontje van een klant. Ze heeft ons adviesrapport dit weekend doorgenomen en vroeg zich af of ik vanmiddag het telefonisch kon toelichten voor haar leidinggevende. Dat is goed, we plannen een call om drie uur.

8.30 – Even praten met collega’s, eens horen wat zij het weekend hebben gedaan en wat ze vandaag op de agenda hebben staan. Daarna binnengekomen mail beantwoorden en voorbereiden op de teamvergadering.

09:15 – De telefoon gaat; een klant zegt op onze website te hebben gelezen over de verplichting van het doen van Privacy Impact Assessments (PIA) en vragen of wij daarbij kunnen helpen. Ik zeg dat we dit regelmatig doen en schakel een van de juristen bij zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Na het telefoontje word ik door de betreffende collega gevraagd een voorstel te schrijven. 

10:30 – Tweewekelijks is er teamvergadering waarbij we de lopende projecten bespreken, kijken welke acquisitie-acties er gedaan moeten worden, welke opdrachten we de komende tijd tegemoet kunnen zien en welke interne zaken er liggen. 

12:30 – Lunchen. Nu extra gezellig omdat consultants die overwegend extern werken in verband met de vergadering ook op kantoor zijn.

13:00 – Slidedeck maken waarin de belangrijkste punten uit de binnengekomen offertes overzichtelijk worden weergegeven voor een klant die we begeleiden met de selectie van een nieuw CRM-tool; de ervaring leert dat de resultaten van een selectie veel (en vaak ook nieuwe) informatie bevatten en een presentatie helpt dan om de kernboodschap goed over te brengen.

Paul van Deursen - Mitopics

14:00 – Een drietal studenten van de Universiteit Utrecht meldt zich. We begeleiden ze bij het opstellen van  een concept Informatiebeveiligingsbeleid voor een productiebedrijf. Leuk te zien hoe ze werken; ze hebben een uitgebreide procesanalyse gedaan en zijn nu bezig op de muur de risico’s te categoriseren met behulp van gekleurde post-it’s. 

14:30 – Snel de laatste hand leggen aan een beoordelingsformulier voor een Europese aanbesteding; dan kan mijn collega het op Tenderned zetten. We hebben een strakke template gemaakt zodat niet alleen de opdrachtgever op een makkelijke en eenduidige manier de binnengekomen offertes kan beoordelen, maar zodat ook de inschrijvende leveranciers weten wat er van hun verwacht wordt en hoe de score wordt berekend. 

15:00 – In de call met de klant licht ik toe waarom ik geconcludeerd heb dat ze hun IT-beheer beter kunnen outsourcen. Uiteindelijk ziet de directeur in dat de voordelen niet alleen op kosten zitten; maar ook op de kwaliteit. We bespreken hoe de komende periode tot aan de voorgenomen outsourcing eruit zou kunnen zien en wat ze zoal tegen gaan komen. De directeur vraagt om de voors en tegens nog even kort in een memo te zetten, zodat ze een besluit kunnen nemen over de outsourcing. 

15:30 – Samen met een jurist ga ik naar een leverancier van cliëntregistratiesystemen om te onderhandelen voordat het contract kan worden getekend. We zien ruimte om de afspraken rondom meerwerk aan te scherpen en bouwen contractuele zekerheden in om de privacy voor onze klant te garanderen.

17:00 – Op de koffie bij een leverancier van een rapportagetool. Er is een nieuwe release van zijn software uit en hij wil de nieuwe functionaliteiten laten zien; er zitten mooie dingen tussen. We praten nog wat verder over implementatiemethodieken en wat nou precies hun toegevoegde waarde is in klanttrajecten.

18:00 – De werkdag zit erop, ik rij terug naar Gouda om een hapje te eten met een collega. We nemen nog even de dag door en praten over een project waar we binnenkort samen aan gaan beginnen.

Meer weten over werken bij Mitopics? Bekijk de vacatures op de pagina Mitopics | Vacatures. Het bureau streeft ernaar om een sollicitatieprocedure snel af te ronden.


Profiel

Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Avantage Reply B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Considerati Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group Zanders Zestgroup