Joost Lucassen en Paul van Deursen in dienst bij Mitopics

13 juni 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mitopics heeft de gelederen versterkt met Joost Lucassen en Paul van Deursen. Lucassen is afkomstig van inkoopbureau Emeritor, Van Deursen maakt overstap van sourcing-specialist Berkx. Beide adviseurs gaan aan de slag in het IT-vernieuwingsteam van Mitopics. 

Joost Lucassen is een consultant met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van advisering bij IT-vernieuwingsvraagstukken, en Europees Aanbesteden op ICT-vlak. De afgelopen jaren heeft hij vanuit zijn functie als senior IT-consultant bij Emeritor, en daarvoor bij Expanding Visions, advies geleverd bij een groot aantal IT-vernieuwingstrajecten, van het opstellen en uitvoeren van IT sourcing-strategieën tot het implementeren van systemen. Door deze combinatie beschikt Lucassen over diepgaande kennis van relevante regelgeving en ontwikkelingen in de IT-markt.

Voordat Lucassen aan het werk ging in de IT-consultancy, was hij werkzaam in de Telecomsector, waar hij in 1996 zijn loopbaan begon. Het eerste jaar van zijn carrière werkte Lucassen als telecombeheerder voor KPN, tot hij in 1997 als Manager Telecommunications aan de slag ging bij het AMC. Lucassen heeft gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

 Joost Lucassen en Paul van Deursen in dienst bij Mitopics

Paul van Deursen behaalde in 2014 zijn MBA aan de RSM, Erasmus Universiteit met een focus op Strategy. Zijn totale studieachtergrond gaat echter verder terug – Van Deursen studeerde van 2003 tot 2005 Industrial Design aan de TU Delft, gevolgd door een Master Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden die hij in 2008 afrondde. Hij startte zijn carrière bij Bureau Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland, onderdeel van de Jeugdbescherming, en werkte na het behalen van zijn MBA een jaar voor Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant. 

Van Deursen’s stap naar de consultancy volgde in oktober 2015 toen hij als trainee E-procurement aan de slag ging bij sourcing-specialist Berkx uit Rotterdam. “Vanuit hier groeide mijn interesse in IT en ben ik gaan solliciteren naar een rol in de IT-consultancy”, aldus Van Deursen.

Begin vorige maand maakten zowel Lucassen als Van Deursen de overstap naar Mitopics, een IT-consultancybureau uit Gouda. Van Deursen is gestart als IT-consultant. “Bij Mitopics vond ik de omgeving die ik zocht; werken bij Mitopics betekent voor mij werken bij een organisatie die staat voor kwaliteit. Deze kwaliteit is niet alleen zichtbaar in de adviezen maar komt ook naar voren in de selectieprocedure en het inwerkprogramma”, aldus de nieuwe aanwinst van het bureau. In zijn nieuwe rol gaat hij zich richten op het ondersteunen van klanten met inkoopvraagstukken bij het selecteren van de beste leverancier. 

Lucassen is in dienst getreden als Senior Consultant en adviseert vanuit zijn ruime expertise op dit gebied organisaties bij vraagstukken omtrent het vernieuwen en vervangen van IT-diensten en –producten. “Werken bij Mitopics betekent voor mij werken bij een gerenommeerd, multidisciplinair kantoor; zowel op bedrijfskundig, technisch als IT-juridisch vlak wordt professioneel advies gegeven bij IT-vraagstukken”, aldus de consultant.