Interview met Marissa Oost, Young Professional bij Solid Professionals

26 januari 2017 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Marissa Oost is deze zomer gestart met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Via het programma is zij aan de slag gegaan bij ABN AMRO hypotheken op de afdeling accounting & reporting. Consultancy.nl stelde Marissa Oost enkele vragen over haar keuze voor het programma, de onderdelen van het programma en haar ambities voor de komende jaren.

Kun je kort iets over jezelf vertellen?
Ik ben Marissa Oost en 22 jaar. In juni ben ik afgestudeerd voor de opleiding HBO Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Mijn interesse heeft al lange tijd bij de finance kant gelegen. Daarnaast ben ik erg leergierig en sta open voor uitdagingen.

Young Professional programma’s en traineeships zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden – 75% van de studenten geeft aan na zijn studie een traineeprogramma te willen volgen. Als gevolg van de groeiende vraag neemt ook het aanbod van traineeships op de arbeidsmarkt toe. Waarom is jouw keuze op het programma van Solid Professionals gevallen? 
In april werd ik benaderd door een consultant van Solid Professionals. Zij bood mij een baan aan met daaraan een traineeship gekoppeld. Het programma sprak mij aan omdat het bestond uit diverse trainingen. Verder heb je ook de mogelijkheid om je eigen invulling te geven qua cursussen en trainingen. Hiermee kun je je eigen kennis uitbreiden en ontwikkelen. In oktober heb ik via Solid Professionals een VBA cursus gehad, deze kennis kan ik op dit moment toepassen op mijn werk. Daarnaast is Solid Professionals een energiek bedrijf dat veel overheeft om je te helpen ontwikkelen in jouw vakgebied, Finance en risk. Via het programma heb je een Talentmanager die je coacht en helpt ontwikkelen in je vakgebied.

Marissa Oost - Solid Professionals

De stijgende populariteit zorgt er ook voor dat jonge talenten steeds meer moeten concurreren om een plaats in deze YP-programma’s te bemachtigen. Hoe heb jij jezelf positief weten te onderscheiden van de andere sollicitanten voor het Young Professional programma?
Ik heb tijdens mijn studieperiode al gewerkt bij mijn oude stage bedrijf. Hierdoor had ik al wat werk ervaring opgedaan voordat ik afgestudeerd was. Daarnaast heb ik laten zien wat ik wil bereiken met het Young Professional programma. Het is ook belangrijk dat je van je zelf weet wat je wilt bereiken en wie je als persoon bent. Bedrijven zoeken vaak gemotiveerde mensen die weten wat zij willen bereiken met een traineeship.

Als deelnemer aan het Solid Professionals programma krijg je ook tal van cursussen en trainingen aangeboden. Van de trainingen die je tot nu toe gevolgd hebt, welke is volgens jou het meest waardevol en waarom? En naar welke toekomstige trainingen kijk je het meest uit?
Ik heb op dit moment drie trainingen gevolgd, waarbij ik werken in teams de meeste waardevolle training vond. Samenwerken is een belangrijke kernkwaliteit die je nodig hebt binnen een bedrijf. Door samen te werken kun je gebruiken maken van elkaars kwaliteiten waardoor je vaak tot betere resultaten komt. Wat mij het meeste is bijgebleven, is om van te voren elkaars verwachtingen uit te spreken. Zo voorkom je moeilijkheden binnen het samenwerkingsproces.

Een van de laatste trainingen is feedback geven. Feedback geven aan je collega’s kan lastig zijn omdat je niet weet hoe hij of zij er op reageert. Ik hoop door de training te leren hoe je dit het beste kan aanpakken zonder meteen kwetsend over te komen.

Vanuit Solid Professionals ben je momenteel werkzaam bij ABN AMRO. Na afloop van het Young Professional programma kiezen deelnemers er geregeld voor om in dienst te treden bij de organisatie waar zij tijdens het programma werkzaam waren. Ben jij dit ook van plan, of stroom je liever door naar Solid’s eigen adviestak (Solid Advisory)? Kun je je keuze kort toelichten?
Op mijn huidige werkplek bij ABN AMRO heb ik het ontzettend naar mijn zin. Het is een afdeling met leuke collega’s en uitdagend werk. Ik wil dan ook graag in dienst treden bij mijn huidige opdracht. Er is nog veel uitdaging qua werkzaamheden en er zijn nog veel mogelijkheden om mij zelf verder te ontwikkelen.

Met een functie bij ABN AMRO en daarnaast een trainingscurriculum vanuit Solid Professionals, moet jouw werkweek aardig vol zitten. Wat doet Marissa Oost om zich op te laden na een lange werkdag of werkweek?
Ja, klopt mijn werkweek is aardig vol. Ik sport veel, op woensdagavond dans ik bij een dansschool in Amersfoort. Ik doe aan klassiek ballet en modern/jazz. Daarnaast loop ik hard en fiets ik regelmatig. Naast de sportieve activiteiten doe ik ook veel dingen samen met mijn vriend, vriendinnen en familie.

Tot slot, welke doelen heb je jezelf gesteld voor de komende vijf jaar? En hoe helpt het Young Professional Programma je daarbij?
Ik zie mij zelf over vijf jaar werken als controller. Hiervoor zou ik graag mijn master richting controlling behalen. Doordat ik mijn eigen invulling kan geven aan het Young Professional programma kan ik samen mijn Talentmanager kijken wat voor mogelijke opleiding ik kan volgen. Daarnaast leer ik ontzettend veel van de aangeboden trainingen vanuit Solid Professionals. Het helpt je ontwikkelen.