Vastgoedadviesbureau Republiq opent 2de kantoor in Amsterdam

15 december 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Republiq, een vastgoedadviesbureau uit ’s-Hertogenbosch, heeft een tweede vestiging in Nederland geopend. Met de nieuwe hub, gevestigd in hartje Amsterdam, wil het bureau zijn dienstverlening dichter naar zijn opdrachtgevers brengen. 

Opgericht in 2014 door Peter Korst, Ruben Hümmels en Marten Middendorp is Republiq een jong vastgoedadviesbureau uit ’s-Hertogenbosch, dat zich richt op het snijvlak van strategie, vastgoed en financiën in het publieke domein. Republiq werkt veel voor overheid en woningcorporaties bij grote vastgoed investeringsprojecten, bij het professionaliseren van het vastgoedmanagement en bij het contracteren van marktpartijen. Verder beschikt het kantoor over een Innovation Lab, waarin het gebruik maakt van big data en analytics om inzicht te geven in vastgoedsturing.

Nieuw kantoor in Amsterdam

Sinds de oprichting heeft Republiq een sterke groei doorgemaakt, van enkel de drie oprichters tot een team van inmiddels twaalf adviseurs. Bovendien besloot Republiq afgelopen oktober, in lijn met zijn groeiende opdrachtenportfolio, om een tweede vestiging te openen in Nederland. De nieuwe hub is gevestigd in hartje Amsterdam, in het chirurgiegebouw van het oude Wilhelminagasthuis, vlakbij het Vondelpark.

Vastgoedadviesbureau Republiq opent 2de kantoor in Amsterdam

In een persverklaring geeft Republiq aan “trots te zijn” op de groei van de afgelopen jaren en op de uitbreiding naar de nieuwe locatie: “Met een vestiging in Amsterdam willen wij dichtbij onze opdrachtgevers en onze (toekomstige) collega’s zitten.” Het pand waarin Republiq zich gevestigd heeft is een verzamelgebouw voor bedrijven en startups.

13de teamlid

Per 1 januari 2017 zal Republiq bovendien een dertiende teamlid toevoegen aan zijn gelederen: dan zal Gijs Heeren starten als Junior Adviseur. Heeren behaalde vorig jaar een Master in Strategic Management, aan de Rotterdam School of Management (RSM). Gedurende zijn studieperiode is hij daarnaast actief geweest als sales manager en vicevoorzitter bij stagebemiddelaar Integrand, als Junior Consultant bij Ilfa Treasury Support, als Business Support medewerker bij Facilicom en liep hij stages bij Anheuser-Busch InBev en Bol.com. Na zijn afstuderen en tot voor kort werkte Heeren zo’n acht maanden als Business Consultant bij First Consulting, om nu dus de overstap te gaan maken naar Republiq.

Over zijn nieuwe avontuur bij Republiq zegt Heeren: “Ik heb erg veel zin om te beginnen bij dit jonge bedrijf, opererend op het snijvlak van strategie, vastgoed en finance. Ik wil iedereen die mij de afgelopen tijd geholpen heeft in mijn zoektocht naar een mooie baan die bij mij past hartelijk bedanken! Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn keuze voor Republiq de juiste is en dat ik hier veel energie en voldoening uit mijn werk kan gaan halen.”

Projecten waarbij Republiq de afgelopen twee jaar bij betrokken is geweest zijn onder meer: de benchmark gemeentelijk vastgoed i.s.m. Tias Business School, het assetmanagement voor Stadlander, de toekomstvisie voorzieningen Groningen, gebiedsontwikkeling Waalsprong Nijmegen, ontwikkeling van de ambtelijke huisvesting voor de gemeente Leiden, het onderzoek van de Rekenkamer naar vastgoedsturing bij universiteiten.