Kirkman Company versterkt Sourcing praktijk met Quirin Niessen

05 december 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kirkman Company heeft een nieuwe professional aan zijn gelederen toegevoegd: Quirin Niessen. De ervaren consultant was de afgelopen twee jaar werkzaam bij Accenture Strategy als Senior Consultant en werkte daarvoor, onder meer bij Infosys en Capgemini. Binnen Kirkman Company zal Niessen als Sourcing & Partnerships consultant een bijdrage leveren aan de groeiambitie van Kirkman’s Sourcing & Partnerships praktijk.

Quirin Niessen is een professional met ruim negen jaar internationale projectmanagement ervaring. Vanuit zijn specialisatie in offshoring en transitiemanagement heeft hij gedurende zijn loopbaan veel multinationals begeleid bij het ontwerpen, lanceren en optimaliseren van Shared Service Organisaties (SSO).

Na zijn studie in Amsterdam, Oxford en Leuven heeft Niessen met Warschau als uitvalsbasis jarenlang door heel Europa (en daarbuiten) met klanten gewerkt en onderweg veel kennis verzameld op het snijvlak van interculturele samenwerking en opereren binnen ‘virtuele’ teams. De afgelopen twee jaar werkte Niessen voor Accenture Strategy, waar hij de rol van Senior Consultant vervulde. In de jaren ervoor werkte hij voor diverse BPO serviceproviders, waaronder Infosys (in Polen), Wipro (in Brussel) en Capgemini.

Quirin Niessen - Kirkman Company

Onlangs besloot Quirin Niessen een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij Kirkman Company, een organisatieadviesbureau dat zich richt op de kennisgebieden Customer Excellence, HR & Change, New Economy, Sourcing & Partnerships, Strategic (Out)sourcing en Digital Transformation. Niessen is aangesteld als Consultant binnen de Sourcing & Partnerships praktijk van Kirkman, die organisaties adviseert die een efficiëntere bedrijfsvoering en sourcingsbeleid nastreven door middel van strategische samenwerking, uitbesteding of acquisitie.

In zijn nieuwe rol zal Niessen een bijdrage leveren aan de groeiambitie van de Sourcing & Partnerships praktijk en zich inhoudelijk richten op integrale sourcing transformatietrajecten voor grote organisaties: van het ontwikkelen van een strategisch sourcingskader tot het begeleiden van een partnershipstraject.

Over zijn nieuwe uitdaging bij Kirkman zegt Niessen: “Ik ben bijzonder enthousiast over mijn aanstelling bij Kirkman Company en verheug mij erop namens een objectieve, onafhankelijke partij klanten te mogen begeleiden met sourcing vraagstukken. Het is voor de klant cruciaal dat deze weloverwogen en geïnformeerde keuzes kan maken rondom (out)sourcing: er bestaat geen ‘one-size-fits-all’ oplossing. Kirkman Company stelt mij in staat deze boodschap, op tijd, over te brengen aan onze klanten en business partners.”