Dolf Reijnders en Karlijn Bruns verbinden zich aan Het Adviesbureau

30 november 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Dolf Reijnders en Karlijn Bruns hebben zich verbonden aan Het Adviesbureau, een netwerk van organisatieadviseurs uit Amsterdam. Door de toevoeging van Bruns en Reijnders groeit het Amsterdamse consultancybureau naar een kernteam van negen adviseurs.

Karlijn Bruns is een young professional met enkele jaren ervaring op het gebied van onder meer verandermanagement, coaching, leiderschapsontwikkeling en Lean. De afgelopen ruim drieënhalf jaar was Bruns als consultant en coach werkzaam bij management adviesbureau Quint Wellington Redwood (Quint). Daarvoor deed ze een jaar lang onderzoek vanuit organisatieadviesbureau House of Performance naar ‘Gedrag in Continu Verbeterende Lean Teams’. Bruns studeerde af in Business Administration aan de Universiteit Twente en ontwikkelde zich – gedurende haar werkzaamheden bij Quint (via opleidingstak Quint Academy) tot een expert op het gebied van Lean IT.

Vorige maand besloot Bruns een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan als organisatieadviseur bij Het Adviesbureau, een adviesbureau gevestigd in Amsterdam. Het bureau fungeert als een netwerk van, zoals ze het zelf noemen, ‘Mee-Ondernemers’ – “frisse, energieke en professionele organisatieadviseurs van de nieuwe stempel” –, die zich gezamenlijk richten op ‘het activeren van lerende organisaties’. Klanten krijgen onder meer ondersteuning op het vlak van organisatieadvies, lean management, leiderschap en teamontwikkeling, human capital management en duurzame betrokkenheid.

Over de komst van Bruns, die is aangesteld in de rol van coach / organisatieadviseur, zegt Het Adviesbureau medeoprichter Martin van den Berg: “Karlijn is een krachtig authentieke coach, die vanuit een hele mooie oprechte nieuwsgierigheid professionals, teams en bedrijven helpt het beste uit zichzelf te halen”.

Karlijn Bruns en Dolf Reijnders

De tweede recente versterking van Het Adviesbureau is Dolf Reijnders. De ervaren econoom en lean consultant / programmamanager begon zijn loopbaan in 2008 bij ABN Amro, na aan de Rijksuniversiteit Groningen te zijn afgestudeerd in Bedrijfseconomie. Tot 2015 vervulde hij diverse rollen bij de bank – zo werkte hij anderhalf jaar als credit consultant, vervolgens zo’n twee jaar als financieel relatiemanager voor corporate klanten, zo’n twee jaar als customer excellence expert en in zijn laatste rol als teamlead customer excellence. In die laatste anderhalf jaar was Reijnders als programmamanager verantwoordelijk voor de lean transformatie van een ABN Amro kantoor in Jersey, UK.

Na vijf jaar bij de bank werkzaam te zijn geweest besloot Reijnders een sabbatical in te lassen om te reizen (dat avontuur bracht hem onder meer naar Ethiopië, Iran en Nepal) om vervolgens medio 2016 terug te keren naar Nederland waar hij zijn eigen advies-onderneming opzette. Sinds kort heeft Reijnders zich aangesloten bij Het Adviesbureau en vervult daar inmiddels de rol van Lean Change manager. Van den Berg over de toegevoegde waarde van Reijnders: “Dolf is een zeer ervaren vrolijke consultant die iedere organisatie in beweging krijgt door een cultuur van continu verbeteren (Lean/Agile) te realiseren.” 

Team van Het Adviesbureau

Met de toevoeging van Bruns en Reijnders bestaat het consultancybureau nu uit een team van negen professionals. Elke adviseur van het bureau heeft in het verleden zijn of haar sporen verdiend in de adviesbranche. Zo werkte Van den Berg bijvoorbeeld jarenlang als business consultant voor FCTB (nu onderdeel van Deloitte Consulting) en deed Michael Spierenburg, samen met Van den Berg medeoprichter, vooral binnen de bankensector zijn lean-ervaring op – voorheen werkte hij verder voor &samhoud en KPMG.

Bart Bongers is een voormalig consultant van Conclusion Implementation en Yellowtail, Karlien Veldhuizen werkte als consultant bij &samhoud en Anita Buenting heeft een achtergrond bij accountants- en adviesorganisatie Flynth. Tenslotte was Victor de Bruijn hiervoor jarenlang werkzaam bij SNS REAAL als interne consultant en sloot Cheuk Yee Cheng zich begin dit jaar aan bij Het Adviesbureau, na enkele jaren als zelfstandig adviseur te hebben gewerkt.