Het Adviesbureau breidt team uit met drie adviseurs

23 juli 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het Adviesbureau heeft het team uitgebreid met drie adviseurs. Eric Lange, Rachelle Smeets en Tim Levert zijn onlangs gestart bij het Amsterdamse boetiek adviesbureau.

Eric Lange adviseert en begeleidt organisaties en teams bij veranderingen en maakt hierbij gebruik van het gedachtengoed van systemisch transitiemanagement. Hierbij worden inzichten uit transitiemanagement, systeemdenken en de emotie- en breinleer toegepast om de transitie van A (de huidige situatie) naar B (de gewenste situatie) makkelijker en sneller te laten verlopen. Zijn motto is dan ook: “Neem voor de verandering eens de gemakkelijke weg.” Eric heeft zich ontwikkeld als een specialist op het initiëren, begeleiden en borgen van gedragsverandering. 

Rachelle Smeets heeft een passie om de juiste chemie te creëren tussen mens en organisatie, om op die manier alle interne potentie te benutten en zo het beste uit de mensen en de organisatie te halen. Daarom gelooft ze dat een hoge mate van employee engagement een van de belangrijkste drivers voor een succesvolle onderneming is. Om employee engagement te verhogen focust Smeets op de organisatorische en businesskant (visie & waarden, strategie & executie, (agile/lean) organisatiestructuur & communicatie) met de behoeftes van de mensen in de organisatie als startpunt. Ze is coach van high performing teams en helpt bedrijven als projectmanager bij het ontwerp en de implementatie van strategische en operationele verbetertrajecten. 

Eric Lange, Rachelle Smeets en Tim Levert - Het Adviesbureau

Tim Levert heeft ruime ervaring met het continu verbeteren van organisaties. Als projectleider, lean consultant, trainer en/of coach voor leidinggevenden en op de werkvloer, samen met en tussen de medewerkers. Levert heeft ervaring in diverse sectoren (non-profit, zakelijke dienstverlening, industrie) en is altijd bezig om de volgende verbetering te faciliteren. Hij specialiseert zich in lean, operationeel management, agile/scrum, project- en change management en teameffectiviteit. 

Lange werkte eerder onder meer achttien jaar voor ING en drie jaar voor Exact. Smeets bekleedde hiervoor functies bij Sissy-Boy, investeerder Varova en ABN Amro. Levert heeft een achtergrond in de consultancy en was hiervoor werkzaam bij onder meer KPMG, Sia Partners en UPD.

Bij Het Adviesbureau gaat het trio ‘mee-ondernemen’. Het bureau, acht jaar geleden opgericht door Martin van den Berg en Michael Spierenburg, wordt gevormd door “ondernemende organisatieadviseurs van de nieuwe stempel”, aldus Van den Berg. “We hebben ons de laatste jaren bewezen als partner in transities naar effectieve en wendbare organisaties, met succesvolle agile- en lean-ervaringen bij ING, NS, ABN Amro en UMCU.” Ook partijen als Elsevier, Nationale Nederlanden, TataSteel, TMG en Yarden behoren tot de klantenkring.