Bart Bongers en Victor de Bruijn naar Het Adviesbureau

04 augustus 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Bart Bongers en Victor de Bruijn hebben zich onlangs aangesloten bij Het Adviesbureau als organisatieadviseurs, of zoals het bureau het noemt, ‘mee-ondernemers’. Bongers deed de afgelopen jaren ruime ervaring op als (Lean) Consultant en werkte hiervoor onder meer voor Conclusion Implementation, MOOR en Yellowtail. De Bruijn is onder meer afkomstig van SNS REAAL en REAAL Verzekeringen, waar hij de afgelopen jaren respectievelijk als Lead Consultant en project manager actief was op het gebied van Lean Six Sigma. Als Lean Experts binnen Het Adviesbureau helpen de beide professionals klanten voornamelijk op het snijvlak van Lean Management, Six Sigma, en Verandermanagement.

Het Adviesbureau
Vijf jaar geleden startten Martin van den Berg en Michael Spierenburg het Amsterdamse consultancykantoor ‘Het Adviesbureau’. Het bureau wordt gevormd door een netwerk van professionals, die zichzelf beschrijven als “ondernemende organisatieadviseurs van de nieuwe stempel”, bedreven in het activeren van organisaties. Het Adviesbureau levert zijn opdrachtgevers* diensten op het snijvlak van Human Capital (HR optimalisatie), Lean Management (waaronder trainingen), Leiderschap- en teamontwikkeling en Duurzame betrokkenheid.

Daarbij zet het consultancykantoor in op een participatieve aanpak, waarin het ‘mee-ondernemen’ van werknemers stimuleert. Het Adviesbureau zegt daarover: “Door onze participatieve aanpak stellen wij de organisatie in staat om kennis te ontwikkelen en methodieken toe te passen. Zo maken wij organisaties energiek en wendbaar.”

Onlangs werd het kernteam van Het Adviesbureau uitgebreid naar 5 professionals, door de komst van twee nieuwe mee-ondernemers, zoals het bureau zijn organisatieadviseurs noemt. Het gaat om Bart Bongers en Victor de Bruijn, die als Lean Experts aan de slag zijn gegaan. Vorig jaar werd het team al versterkt met Karlien Veldhuizen, die zich inmiddels richt op trajecten op het gebied van leiderschaps- & teamontwikkeling, verandermanagement en medewerkersbetrokkenheid. Een overzicht van het huidige team en de twee nieuwe aanwinsten.

Michael Spierenburg, Martin van den Berg, Karlien Veldhuizen, Bart Bongers, Victor de Bruijn

Bart Bongers
Bart Bongers heeft als adviseur de afgelopen jaren uiteenlopende projecten uitgevoerd voor banken, verzekeraars en gemeenten op het gebied van Lean Management, systeemimplementaties en verandermanagement. Voordat hij zich bij Het Adviesbureau voegde, werkte Bongers bijna twee jaar voor Conclusion Implementation, eveneens in de rol van Lean Consultant, waarin hij teams en afdelingen begeleidde in het continu realiseren van verbeteringen. Ook werkte hij enkele jaren als consultant bij MOOR en voor moedermaatschappij Yellowtail.

Victor de Bruijn
Victor de Bruijn heeft jarenlange ervaring op het gebied van HR en Lean en is onder meer gespecialiseerd in Six Sigma, change management, het opstarten en leiden van Lean programma’s en –afdelingen en het verzorgen van coaching en trainingen. Voordat hij zich aansloot bij Het Adviesbureau werkte hij onder meer bij SNS REAAL als Lead Consultant Lean Six Sigma en daarvoor een jaar als Projectmanager Lean Six Sigma bij REAAL Verzekeringen. In de periode daarvoor was hij binnen SNS REAAL ruim drieënhalf jaar actief als P&O- en HR Manager.

* Het Adviesbureau werkt onder meer voor de volgende organisaties: UWV, ABN AMRO, Nationale Nederlanden, Elsevier, Motivaction en Yarden.