Bart Beckers als Business Consultant aan de slag bij Energyprofs

20 oktober 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Energyprofs heeft de gelederen versterkt met Bart Beckers, die als Business Consultant aan de slag is gegaan.

Na het behalen van zijn diploma en een zomer backpacken door Zuidoost-Azië was het voor Bart Beckers tijd om aan zijn carrière te beginnen. Beckers, die in juli 2016 zijn Master in Strategic Management behaalde aan de Universiteit van Tilburg, wist tijdens zijn studie al dat hij de adviesbranche in wilde. Gezien zijn interesse in het consultancyvak heeft hij tijdens zijn Master gekozen voor de strategic consultancy track. Hiervoor heeft hij een strategisch advies geschreven voor een (succesvolle) startup aan de High Tech Campus in Eindhoven.

Voorafgaand aan zijn Master heeft Beckers een Bachelor Bedrijfskunde behaald aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Binnen deze Bachelor heeft hij een minor verandermanagement gevolgd.

Bij Energyprofs, een snelgroeiend consultancybureau in de energiemarkt, is Beckers als Business Consultant aangesteld. Twee vragen aan de kersverse consultant:

Bart Beckers - Energyprofs

Waarom een baan als consultant?

“Als je jezelf na het behalen van je diploma wil blijven ontwikkelen denk ik dat een baan in de consultancy een juiste keuze is. De grote verscheidenheid aan projecten en organisaties biedt volop mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling, waarbij je samen kan werken met mensen op verschillende niveaus in de organisatie*. Ook zie ik uitdaging in het analyseren van complexe organisatievraagstukken en het optimaliseren van processen. Het geeft voldoening om door middel van een passende oplossing tot betere prestaties te komen. Kortom, ik zie deze uitdagende baan als een vliegende start van mijn carrière.”

Vanwaar je keuze voor Energyprofs?

“Energyprofs is een jong en ambitieus consultancybureau dat actief is in een buitengewoon interessante markt waarin veel aandacht is voor klimaatverandering en de technologische ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen; het leek me geweldig om hier deel van uit te mogen maken. Verder schenken ze bij Energyprofs veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en krijg je al snel verantwoordelijkheid. Het motto ‘it’s all about people’ was direct voelbaar tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek. Ik had een goed gevoel bij deze persoonlijke benadering en werd direct enthousiast.”

Eerder dit jaar breidde Energyprofs het team uit met Lisanne Labrujere en Pepijn Elshof (in de zomermaanden) en Edwin van Wasbeek en Sjoerd Wiersma (rond april). Het bureau wordt geleid door oprichter Sjoerd Ankersmit, Paulus Beurskens (in juli dit jaar aangetrokken) en Jan Stierum (sinds augustus vorig jaar aan boord).

* Recent onderzoek toont aan dat management consulting onder studenten de populairste branche is om in te starten.